Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Krivokapić: Grčka snažno podržava CG na putu ka EU

Objavljeno: 18.12.2020. 17:00 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore, prof. dr Zdravko Krivokapić primio je danas u svom kabinetu ambasadora Republike Grčke u Crnoj Gori Nj. E. Panajotisa Partsosa

Premijer je zahvalio na čestitkama predsjednika Vlade Grčke gospodina Micotakisa, izrazivši svoje zadovoljstvo primjerima dobre prakse u odnosima ove dvije države. Konstatovao je da se Crna Gora, između ostalog i usljed pandemije COVID19, nalazi u relativno nezavidnoj situaciji, ali da primjer Grčke, koja je prebrodila brojne krize, predstavlja dobar uzor.

Premijer Krivokapić i ambasador Partsos saglasili su se da Crna Gora i Grčka imaju mnogo sličnosti, koje su preduslov dobre saradnje u mnogim oblastima.

Ambasador Partsos pozitivno je ocijenio posjetu premijera institucijama u Briselu i prenio snažnu podršku Grčke Crnoj Gori na putu integracija u Evropsku uniju.

Predsjednik Vlade Crne Gore i ambasador Republike Grčke izrazili su nadu da će uslovi pandemije uskoro dopustiti i mogućnost međusobnih posjeta na relaciji Crna Gora-Grčka.

Zdravko Krivokapić - Panajotis Partsos (18.12.2020.)
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?