Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Krivokapić razgovarao sa ambasadorom NR Kine

Objavljeno: 21.12.2020. 23:00 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić sastao se danas sa ambasadorom NR Kine u Crnoj Gori Liu Đinom

Premijer je zahvalio na čestitkama premijera Državnog savjeta NR Kine, Li Kećanga, povodom stupanja na dužnost, kao i zbog solidarnosti koju je Kina pokazala u borbi protiv pandemije Covid19.

Premijer se tokom razgovora sa kineskim ambasadorom osvrnuo i na izgradnju prioritetne dionice auto-puta, Smokovac-Mateševo, kao i na probleme sa kojim se suočila nova Vlada po tom pitanju. Krivokapić je poručio da bi trebalo doći do najboljeg rješenja, koje će biti u interesu obje zemlje. 

Krivokapić je naglasio da nova Vlada želi da zelena ekonomija i digitalna transformacija budu okosnica buduće saradnje sa Kinom.

Premijer je naveo i da bi saradnju između dvije zemlje trebalo unaprijediti u svim oblastima, prije svega ekonomiji, kulturi, obrazovanju i turizmu. 

Kineski ambasador Liu Đin istakao je da su odnosi dvije zemlje prijateljski, poručivši da je izgradnja auto-puta, projekat koji je važan i za Kinu i za Crnu Goru. Očekuje, kako je rekao, da će radovi biti gotovi do sredine naredne godine. 


Zdravko Krivokapić - Liu Đin (21.12.2020.)
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?