Saopštenje o odluci Vlade donijete 14. decembra 2020. godine bez održavanja sjednice

Objavljeno: 14.12.2020. 16:45 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Ovaj članak sadrži listu dokumenata

Vlada Crne Gore je, na osnovu člana 10 Uredbe o Vladi Crne Gore, u ponedeljak, 14. decembra 2020. godine odlučila o Informaciji o rezultatima emisije obveznica na međunarodnom tržištu u 2020. godini kojom je prihvatila uslove za emisiju obveznica na međunarodnom tržištu u 2020. godini na osnovu rezultata dostavljenih ponuda, odnosno odlučila da Crna Gora izda obveznice u ukupnom iznosu od 750.000.000,00 €, sa kamatnom stopom od 2,875 % godišnje, koje dospijevaju 16. decembra 2027. godine.

Istovremeno, Vlada je usvojila Rezultate ponuda dostavljenih u postupku emisije obveznica, Dokument o zemlji (Prospectus), Opšte obveznice (Global Notes), Dokumenta Organa nadležnog za postupanje u finansijskim poslovima (Financial Conduct Authority-FCA) i dokumenta Londonske berze hartija od vrijednosti (London Stock Exchange plc.), Sertifikat izdavaoca (Certificate of the Issuer) i ovlastila Milojka Spajića, ministra finansija i socijalnog staranja da potpiše potrebna dokumenta koja se odnose na emisiju obveznica.




Odluke bez održavanja sjednica

Na osnovu člana 10 Uredbe o Vladi Crne Gore:
-Vlada može, na predlog predsjednika Vlade, u hitnim i drugim opravdanim slučajevima, bez održavanja sjednice odlučiti o pojedinim pitanjima, na osnovu pribavljenih saglasnosti većine članova.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?