Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Abazović čestitao Božić: Neka ljubav, radost, mir i solidarnost nadjačaju mržnju, netoleranciju i nacionalizam

Abazović čestitao Božić: Neka ljubav, radost, mir i solidarnost nadjačaju mržnju, netoleranciju i nacionalizam
Datum objave 24.12.2020 11:59 | Autor Kabinet potpredsjednika Vlade

Ispis Štampaj stranicu


Potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović čestitao je Badnji dan i Božić svim vjernicima koji slave po gregorijanskom kalendaru, kao i sveštenstvu, nadbiskupu barskom mons. Roku Đonlešaju i biskupu kotorskom mons. Ivanu Štironji, sa željom da praznik provedu u miru, zdravlju i ljubavi sa svojim najbližima. 

„Svim pripadnicima katoličke vjeroispovijesti želim srećan Badnji dan i Božić. Neka simbolika Božića zavlada u našim srcima i donese pomirenje sa najbližima, a vrijednosti ljubavi, radosti, mira i solidarnosti nadjačaju mržnju, nerazumijevanje, netoleranciju i nacionalizam", piše u čestitki Abazovića. 

On je istakao da je obaveza svih javnih djelatnika da daju svoj doprinos u pravcu smirivanja tenzija i da je najradosniji hrišćanski praznik idealna prilika da se na tome više poradi.

,,Vjerski praznici treba da budu povod da naše različitosti prikažemo kao bogatstvo koje milenijumski krasi našu prelijepu državu i na tome treba da se temelji multivjerska, multinacionalna i proevropska Crna Gora", zaključio je Abazović.

KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE CRNE GORE