Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Krivokapić: Rad Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte biće javan i transparentan

Objavljeno: 30.12.2020. 20:30 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte održao je danas prvu sjednicu u novom sastavu kojom je predsjedavao predsjednik prof. dr Zdravko Krivokapić.

Savjet se upoznao sa procesom privatizacije društva Solana Bajo Sekulić u Ulcinju i Izvještajem o radu Savjeta za privatizaciju za 2020. godinu.

Na predlog predsjednika Krivokapića, a saglasno osnovnom principu rada Vlade, Savjet je jednoglasno odlučio da budući rad ovog tijela bude u potpunosti javan i transparentan.

Razmatrajući proces privatizacije Solane, Savjet je zauzeo stav da je prije donošenja bilo kakve odluke po ovom pitanju potrebno pokrenuti postupak utvrđivanja stvarne tržišne vrijednosti u momentu privatizacije, kako ovog tako i svih ostalih privatizovanih društava, kako bi se utvrdilo da li je plaćena stvarna tržišna vrijednost.

U tom kontekstu, zaključeno je da se formira posebna Komisija za procijenu tržišne vrijednosti privatizovanih preduzeća, čiji će prvi zadatak biti da u roku od od 60 dana utvrdi stvarnu vrijednost Solane u momentu privatizacije.

Prva sjednica Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte (30.12.2020.)
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?