Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Krivokapić posjetio Plužine i Nikšić

Objavljeno: 05.01.2021. 08:45 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore prof. dr Zdravko Krivokapić boravio je u ponedeljak 4. januara u prvoj zvaničnoj radnoj posjeti opštini Plužine, tokom koje je razgovarao sa predsjednikom Opštine Mijuškom Bajagićem. To je prva zvanična posjeta premijera Krivokapića jednoj opštini od kad je postao predsjednik Vlade.

Premijer Krivokapić i gospodin Bajagić razgovarali su o mnogim temama, kao i o problemima koji opterećuju tu opštinu. Jedan od gorućih je, kako je istakao Bajagić, nezaposlenost.

„Mi smo samo za godinu ostali bez hiljadu radnih mjesta. Mislim da je to ogroman broj i za Nikšić i Podgoricu, a ne za Plužine“, kazao je Bajagić.

Bajagić ističe i da bi trebalo obnoviti mrestilište, a nephodna je, kako kaže, i izgradnja sportske hale.

Premijer Krivokapić je kazao da će Vlada pružiti podršku brojnim infrastrukturnim projektima i učiniće sve da oživi pivski kraj, koji je, kako je rekao stvoren za razvoj poljoprivrede i stočarstva.

Premijer Krivokapić je kazao da uvoznički lobi uništava domaću proizvodnju i da Vlada to želi da promijeni.

„Vlada će biti garant, da sve što poljopivrednici proizvedu bude otkupljeno“, poručio je Krivokapić.

Premijer je nakon sastanka sa rukovodstvom opštine Plužine, kome je prisustvovao predsjednik SNP-a, Vladimir Joković, obišao i nekadašnju Pilanu Brezna, koja odavno nije u funkciji.

Premijer Krivokapić je tokom posjete Plužinama obišao i poljoprivredno gazdinstvo Todorović u Breznima, koje se bavi proizvodnjom sira.

„Zahvaljujem se porodici Todorović na srdačnoj dobrodošlici i toplom dočeku. Ova posjeta je poruka da će Vlada učiniti sve da pomogne poljoprivrednim proizvođačima i da ih stimuliše da nastave sa proizvodnjom”, kazao je premijer Krivokapić.

Krivokapić je nakon Plužina, posjetio i Nikšić. Obišao je Specijalnu bolnicu za plućne bolesti "Dr Jovan Bulajić" u Brezoviku.

“Direktorica bolnice dr Gordana Reljić upoznala me je sa načinom i funkcionisanjem ove zdravstvene ustanove, koja je modernizovana zahvaljujući donacijama. Cijenimo napore ljekara u borbi protiv korona virusa. Bolnica Brezovik je ponos Crne Gore”, poručio je premijer Krivokapić.

Krivokapić je tokom radne posjete Nikšiću, obišao i poljoprivredno gazdinstvo porodice Nikolić u Gvozdenicama, koje se decenijama bavi stočarstvom. Premijer je istakao da je cilj Vlade da podrži razvoj stočarstva i da oživi sela u CG.

Zdravko Krivokapić - radna posjeta opštinama Plužine i Nikšić (04.01.2021.)


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?