Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Abazović razgovarao sa prvim potpredsjednikom Vlade Sjeverne Makedonije

Objavljeno: 19.01.2021. 13:45 Autor: Kabinet potpredsjednika Vlade Crne Gore

Potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović obavio je danas online sastanak sa prvim potpredsjednikom Vlade Sjeverne Makedonije Artanom Grubijem.

Na početku razgovora potpredsjednik Abazović se zahvalio na čestitkama povodom stupanja na dužnost i iskazao nadu da će, kada zdravstvene prilike to budu dozvolile, prvi potpredsjednik Artan Grubi posjetiti Crnu Goru.

Potpredsjednik Abazović je naveo da Crnu Goru i Sjevernu Makedoniju karakterišu odlični odnosi, da između dvije zemlje nema otvorenih pitanja i da su odnosi Crne Gore i Sjeverne Makedonije primjer na kojem treba da se zasniva regionalna saradnja na Zapadnom Balkanu.

Prvi potpredsjednik Grubi je naveo da prostora za unaprijeđenje ima i da je osnovni preduslov za nastavak već ispunjen, tim prije što dvije zemlje krasi odlična saradnja.

U tom smislu, potpredsjednik Abazović i prvi potpredsjednik Grubi su dogovorili da u narednom periodu organizuju jedan sastanak u širem sastavu koji bi imao za cilj poboljšanje odnosa dvije zemlje na polju privredne saradnje.

Potpredsjednik Abazović i prvi potpredsjednik Vlade Sjeverne Makedonije Grubi su se saglasili da je članstvo obje zemlje u NATO savezu značajno za očuvanje mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu. Takođe, potpredsjednik Abazović i prvi potpredsjednik Grubi su jedinstvenog stava da evropske integracije predstavljaju perspektivu za Zapadni Balkan, kako u ekonomskom, tako i u smislu bolje regionalne povezanosti.

Dritan Abazović - Artan Grubi (19.01.2021.)
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?