Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Abazović sa privrednicima: Svi zajedno da radimo u interesu ekonomskog razvoja naše Crne Gore

Objavljeno: 25.01.2021. 14:15 Autor: Kabinet potpredsjednika Vlade Crne Gore

Na inicijativu potpredsjednika Vlade Crne Gore dr Dritana Abazovića danas je u vili „ Gorica“ upriličen sastanak predstavnika Vlade sa najvećim crnogorskim privrednicima. Sastanku su, pored potpredsjednika Abazovića, prisustvovali ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić, ekonomskog razvoja Jakov Milatović, poljoprivrede poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović i ministar prostornog planiranja i urbanizma Ratko Mitrović.

Na samom početku, potpredsjednik Abazović je kazao da je sastanak organizovan sa ciljem da se Vlada i najveći privrednici u zemlji upoznaju, kao i da se pošalje poruka da je Vlada Crne Gore otvorena za svaki fer biznis, te da u ovoj kriznoj godini treba da nađemo zajednički imenitelj za odgovor na krizu.

Potpredsjednik je uputio izvinjenje svima onima koji nijesu pozvani na sastanak, a svojim radom i značajem za privredu su to zaslužili, pravdajući to epidemiološkim mjerama koje su umnogome uticale na ovakvu organizaciju. Potpredsjednik Abazović je kazao da je sastanak sa najvećim privrednicima u zemlji tek početak komunikacije i da slijede slični sastanci sa privrednicima iz malog i srednjeg biznisa.

Potpredsjednik Abazović je naglasio da se privrednici neće više dijeliti na naše i njihove, te da zajednički cilj mora da bude ekonomski napredak Crne Gore. Potpredsjednik je saopštio da Vlada ne može ostvariti rezultate bez privrede, ali da ni biznis ne može funkcionisati bez Vlade, iskazujući otvorenost za sve dobronamjerne inicijative.

Potpredsjednik Abazović je u osvrtu na krizu, izazvanu virusom COVID-19, kazao da je svaka kriza ujedno i šansa, te da ova treba da bude prilika da krenemo naprijed. Potpredsjednik je naveo da je u ovom trenutku jako bitno da se stekne veće povjerenje između Vlade i privrede, kao i da se kreira ambijent u kojem će svi imati jednake šanse za razvoj biznisa. Potpredsjednik Abazović je zaključio da Vlada želi da pošalje jasnu poruku otvorenosti prema privredi i iskaže podršku realnom sektoru.

Dritan Abazović i ministri - sastanak sa privrednicima (25.01.2021.)
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?