Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Abazović – Santander: Vlada će formirati Savjet za prava djeteta

Objavljeno: 26.01.2021. 15:00 Autor: Kabinet potpredsjednika Vlade Crne Gore

Potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović ugostio je danas delegaciju UNICEF-a u Crnoj Gori, na čelu sa šefom predstavništva Huanom Santanderom.

Potpredsjednik Vlade je iskazao zahvalnost UNICEF-u zbog njihovog dugogodišnjeg rada i doprinosa na polju prava djeteta, poboljšanju uslova obrazovanja, rada na stvaranju društva jednakih šansi i iskorjenjivanju siromaštva kod djece. Potpredsjednik je naročito naglasio doprinos UNICEF-a tokom krize izazvane virusom COVID-19, sa posebnim osvrtom na one najugroženije kategorije u našem društvu.

„Naša djeca zaslužuju veću šansu, bolju edukaciju i više mogućnosti u životu“, kazao je potpredsjednik Abazović navodeći da će u narednom periodu Vlada Crne Gore i UNICEF nastaviti još snažnije da sarađuju.

„Saradnja će naročito doći do izražaja kada formiramo Savjet za prava djeteta, koji će se baviti svim ovim pitanjima koji se tiču prava djeteta i uslova za njihov kvalitetan razvoj", kazao je potpredsjednik Abazović.

Šef predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori Huan Santander istakao je da će UNICEF podržati potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića da obezbijedi efektno i naučno zasnovano planiranje, koordinaciju i nadgledanje politika o pravima djeteta u Crnoj Gori kroz Savjet za prava djeteta.

„Porast siromaštva i nasilja, kriza u obrazovanju i nejednak pristup zdravstvenoj zaštiti najhitniji su problemi prava djeteta sa kojima se Crna Gora suočava. Njihovo rješavanje zahtijeva saradnju svih sektora društva, ali je ono primarna dužnost Vlade. Za suočavanje s ovim problemima neophodna je koordinacija raznih politika, akcija i aktera, kao i neprestani monitoring kvaliteta i rezultata. To se može efektno postići kroz Savjet za prava djeteta pod vođstvom potpredsjednika Vlade. Nadamo se i podržaćemo gospodina Abazovića da od Savjeta za prava djeteta napravi tijelo koje će doprinositi ubrzavanju pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji kroz postizanje mjerljivih i značajnih pozitivnih promjena u životima djece i mladih Crne Gore u bliskoj budućnosti”, saopštio je Santander.

Dritan Abazović - Huan Santander (26.01.2021.)
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?