Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Premijer Krivokapić razgovarao s austrijskim kancelarom Sebastijanom Kurcom

Premijer Krivokapić razgovarao s austrijskim kancelarom Sebastijanom Kurcom
Datum objave 27.01.2021 17:52 | Autor Kabinet predsjednika Vlade

Ispis Štampaj stranicu


Predsjednik Vlade Crne Gore prof. dr Zdravko Krivokapić danas je održao onlajn video sastanak sa austrijskim kancelarom, Sebastijanom Kurcom.
 
Tokom razgovora, premijer Krivokapić upoznao je austrijskog kancelara sa ključnim prioritetima Vlade Crne Gore, među kojima su uspostavljanje vladavine prava, borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, kao i borba protiv epidemije COVID-19.
 
Krivokapić je zahvalio gospodinu Kurcu na podršci koju ta zemlja pruža Crnoj Gori na putu ka EU, kao i na solidarnosti koju je pokazala u borbi protiv epidemije COVID-19. Predsjednik Vlade CG izrazio je nadu i da će do kraja aprila biti vakscinisano više od polovine stanovništva CG, što bi moglo, kako je naveo, pozitivno da utiče na predstojeću ljetnju turističku sezonu.
 
Sagovornici su se saglasili da bi upravo u oblasti turizma i privrede trebalo unaprijediti saradnju.
 
Austrijski kancelar Sebastijan Kurc podsjetio je na bliske veze dvije zemlje, poručivši da ga raduje stav nove Vlade CG da se obračuna sa kriminalom i korupcijom. On je kazao da je to dobra vijest i za austrijske i druge strane investitore, koji su voljni da ulažu u Crnu Goru.
 
Austrijski kancelar naglasio je da mu je drago što je Austrija mogla da pomogne Crnoj Gori tokom pandemije. Kancelar Kurc je kazao i da bi ga radovalo da se sastane s Krivokapićem nakon što se situacija s koronavirusom poboljša.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE