Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Abazović - Muratović: Petnjici potrebna bolja regionalna povezanost

Abazović - Muratović: Petnjici potrebna bolja regionalna povezanost
Datum objave 29.01.2021 17:26 | Autor Kabinet potpredsjednika Vlade

Ispis Štampaj stranicu


Potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović ugostio je u svom kabinetu odbornika Stranke pravde i pomirenja u SO Petnjica Almira Muratovića.

Potpredsjednik Abazović je kazao da je Vlada u prilici da ispravi nepravdu koja je učinjena prema sjeveru Crne Gore, kao kraju iz kojeg je najviše stanovništva migriralo ka inostranstvu. U tom smislu, potpredsjednik Abazović je naročito naglasio položaj Bošnjaka i odnos koji je prethodna vlast ranije imala prema njima.

Sastanak je bio prilika da odbornik Almir Muratović i potpredsjednik Abazović razgovaraju o boljoj regionalnoj povezanosti kao o ključnom faktoru ekonomskog razvoja Bihora i sjevera Crne Gore.

Odbornik Muratović je naveo da je sastanak idealna prilika da uruči zvanični zahtjev za otvaranje graničnog prelaza koji bi povezao Petnjicu i Tutin. Muratović je saopštio da su Petnjica i Tutin tradicionalno povezani regioni, ali da ih trenutna putna infrastruktura više razdvaja nego povezuje. U tom smislu, kazao je Muratović, pomenutim graničnim prelazom bi udaljenost između dvije opštine sa trenutnih 110km bila umanjena na 30km. Odbornik Muratović je kazao da bi ovaj granični prelaz bio višestruko značajan za građane Petnjice, jer bi donio bolju povezanost tog regiona, što bi značilo i veliku šansu za ekonomski razvoj bihorskog kraja.

Potpredsjednik Abazović je sa zadovoljstvom prihvatio taj zahtjev i dao garancije da će učiniti napore da do otvaranja graničnog prelaza što prije dođe.

KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE