Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Abazović - Dierkes: Crna Gora šalje jasne signale demokratskih iskoraka

Abazović - Dierkes: Crna Gora šalje jasne signale demokratskih iskoraka
Datum objave 05.02.2021 14:02 | Autor KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE

Ispis Štampaj stranicu


Potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović razgovarao je danas u svom kabinetu sa direktorom njemačke Fondacije Konrad Adenauer (KAS) za Srbiju i Crnu Goru, Norbertom Bekmanom Dierkesom.

Potpredsjednik Abazović je direktora Dierkesa upoznao sa procesom formiranja vlasti i ekspertima koji su iz inostranstva došli da pomognu Crnoj Gori u ovom specifičnom momentu. Potpredsjednik Abazović je direktora Dierkesa upoznao sa trenutnom političkom situacijom u zemlji i prioritetima u budućem djelovanju Vlade. On je direktoru KAS-a skrenuo pažnju i na opredjeljenje Vlade u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala i detaljnije ga upoznao sa formiranjem Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije na visokom nivou. Potpredsjednik Abazović je kazao da je Vlada zasnovana na spoljnopolitičkom prozapadnom kursu i da je njen cilj napredovanje Crne Gore u procesu evropskih integracija.

Direktor Dierkes je kazao da je svrha njihove posjete Vladi ta da uvide političko stanje u društvu nakon prve demokratske smjene vlasti. Direktor Dierkes je ukazao na neophodnost kvalitetne komunikacije nove Vlade sa zapadnoevropskim partnerima, kako bi se izbjegle zbunjujuće informacije u toku procesa pridruživanje Crne Gore Evropskoj Uniji. Direktor Dierkes je naveo da, iako je vrlo osjetljiva i specifična situacija, Crna Gora Zapadu šalje jasne signale demokratskih iskoraka. Direktor Dierkes je u tom smislu poželio Crnoj Gori uspješan završetak procesa.

Sastanak je bio prilika da potpredsjednik Abazović i direktor Dierkes porazgovaraju više o trenutnoj političkoj situaciji u zemlji, kao i narastajućim tenzijama u kontekstu predizborne situacije u Nikšiću.

KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE