Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Abazović na Valdanosu: Oslobađanje maslina je oslobađanje naše duše

Abazović na Valdanosu: Oslobađanje maslina je oslobađanje naše duše
Datum objave 07.02.2021 13:10 | Autor Kabinet potpredsjednika Vlade

Ispis Štampaj stranicu


Potpredsjednik Vlade dr Dritan Abazović, uz ministarku odbrane Oliveru Injac, ministarku javne uprave Tamaru Srzentić i ministra poljoprivrede Aleksandra Stijovića, prisustvovao je akciji čišćenja maslinjaka i pristupnih puteva koju je organizovalo Udruženje za vraćanje i zaštitu privatne imovine u Ulcinju.

Potpredsjednik Abazović je kazao da Valdanos nije ekonomsko pitanje, niti pitanje pravde, koliko je pitanje kulturološkog opstanka ovog naroda i njegove povezanosti sa maslinama.

Potpredsjednik Vlade je kazao da je 18.000 stabala 43 potpuno nepravedno zarobljeno i da se takav slučaj ne može naći nigdje u svijetu.

,,Mi smo odlučni da ruka pravde konačno dođe i ovdje. Hvala vam što niko od vas nikad nije izgubio energiju da se bori za Valdanos. Hiljadugodišnje masline su dokaz da i u najtežim vremenima možemo biti zajedno i da možemo pomoći jedni drugima", kazao je potpredsjednik Abazović obraćajući se okupljenima.

Osvrćući se na prethodni period, potpredsjednik Abazović je kazao da su građani do sada imali percepciju da Vojska Crne Gore nije u službi građana i da je neko ko onemogućava da vlasnici uđu na svoje posjede.

,,Sad je stvar drugačija. Ministarka odbrane Olivera Injac je dokaz tome. Nije imala nijednu dilemu u tome da vojska na sve načine pomogne, da se otvore putevi, da bude bliska ljudima i da da podršku ljudima u svemu onome što oni treba da rade na Valdanosu u narednom periodu", saopštio je potpredsjednik Abazović.

Potpredsjednik je naveo da mu je naročito zadovoljstvo što je tu i sa ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandrom Stijovićem koji je, kako je kazao potpredsjednik, omogućio logističku podršku i koji je spreman da na licu mjesta vidi što treba da se radi na revitalizaciji maslina i da u tome pomogne.

,,Naš cilj je da ovaj proces dovedemo do kraja. Valdanos nikad nije razdvajao, on je uvijek spajao. Došli smo da oslobodimo masline, a oslobađanje maslina je oslobađanje naše duše", zaključio je potpredsjednik Vlade dr Dritan Abazović.
      
KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE

FOTO I VIDEO: https://flic.kr/s/aHsmU8or7e