Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Abazović - Kristensen: Sprovodimo neophodne reforme u bezbjednosnom sektoru

Abazović - Kristensen: Sprovodimo neophodne reforme u bezbjednosnom sektoru
Datum objave 06.02.2021 15:12 | Autor KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE

Ispis Štampaj stranicu


Potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović obavio je zoom sastanak sa Per Kristensen, direktorom Centra za integritet u sektoru odbrane (CIDS) pri ministarstvu odbrane Norveške.

Potpredsjednik Abazović je upoznao Kristensena sa aktivnostima koje je Vlada imala u prethodnom periodu i prioritetima u budućem djelovanju. Potpredsjednik Abazović je naglasio da Crna Gora nesumnjivo ostaje opredijeljena prozapadnom evroatlantskom kursu, te da Sporazum koji su potpisala tri nosioca pobjedničkih listi na izborima daju obavezu vođenju politike u tom spoljnopolitičkom pravcu. 

Potpredsjednik Abazović je kazao da su reforme u bezbjednosnom sektoru Crne Gore neophodne i sagovornika je upoznao sa izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjim poslovima, koja bi Upravu policije vratila pod Ministarstvo unutrašnjih poslova. 

Direktor Per Kristensen je dao punu podršku potpredsjedniku Abazoviću i Crnoj Gori u procesu reformi bezbjednosnog sektora.

On je potpredsjednika upoznao sa misijom CIDS, koja se zasniva na promociji dobrog upravljanja i izgradnji integriteta kroz smanjivanje korupcije u sektoru odbrane na nacionalnom i međunarodnom nivou. Takođe, Kristensen je upoznao potpredsjednika sa činjenicom da CIDS radi na obučavanju i edukaciji pri Programu za izgradnju integriteta NATO-a.

KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE