Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Abazović – Daltveit: Raste podrška evroatlantskom putu Crne Gore

Abazović – Daltveit: Raste podrška evroatlantskom putu Crne Gore
Datum objave 09.02.2021 11:31 | Autor KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE

Ispis Štampaj stranicu


Potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović ugostio je danas vojnog atašea Kraljevine Norveške, potpukovnika Egila Daltveita.

Potpredsjednik Abazović je potpukovnika Daltveita upoznao sa trenutnom političkom situacijom u zemlji i spoljnopolitičkim izazovima pred kojima se nalazi Crna Gora. Potpredsjednik Abazović je istakao da 42. Vlada Crne Gore ostaje posvećena evroatlantskim integracijama i da u tom smislu želi još snažniju saradnju sa partnerima unutar NATO pakta, među kojima je svakako i Kraljevina Norveška. Kao dokaz tome, naveo je potpredsjednik, stoji činjenica da je premijer Krivokapić neposredno nakon izglasavanje nove Vlade Crne Gore, boravio u sjedištima Evropske unije i NATO saveza. Potpredsjednik Abazović je naglasio da je rezultat premijerove posjete Briselu bio značajan rast podrške evroatlantskom putu Crne Gore i da građani sve više uviđaju pogodnosti koje kolektivni sistem odbrane ima za trajniju bezbjednost građana. Potpredsjednik Abazović je upoznao potpukovnika sa međunarodnim prioritetima Crne Gore i kazao da će Crna Gora aktivno raditi na očuvanju mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

Potpukovnik Daltveit je kazao da Crne Gora ima višegodišnju podršku Kraljevine Norveške u procesu reformi i jačanju sistema odbrane i sposobnosti Crne Gore. Potpukovnik Daltveit je potpredsjednika Abazovića upoznao sa mogućnostima saradnje između Vojske Crne Gore i Vojske Kraljevine Norveške i izrazio spremnost za doprinos Kraljevine Norveške stvaranju efikasnijeg sistema odbrane Crne Gore, kroz bilateralne i multilateralne projekte koji će osnažiti partnerstvo Crne Gore i Kraljevine Norveške unutar NATO pakta.

KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE