Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Mitrović-Uhlir: Hrvatska otvorena za saradnju sa Crnom Gorom

Mitrović-Uhlir: Hrvatska otvorena za saradnju sa Crnom Gorom
Datum objave 09.02.2021 14:34 | Autor Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma | Izvor: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma

Ispis Štampaj stranicu


Prilikom zvanične posjete Republici Hrvatskoj, ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, prof. dr Ratko Mitrović razgovarao je sa državnim sekretarom Ministarstva graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine, Željkom Uhlirom i hrvatskim predstavnicima Uprave za nadzor, žalbe, razvoj informacijskog sustava i digitalizaciju i Uprave za prostorno uređenje i dozvole državnog značaja.

Razgovarano je o iskustvima dvije države u oblasti građevinarstva, kao i o hrvatskim primjerima organizacije informacionog sistema u oblasti prostornog planiranja. Crnogorska delegacija je podrobnije upoznata sa djelokrugom i načinom rada Zavoda za prostorni razvoj Republike Hrvatske i dogovoreni su konkretni dalji koraci u cilju razmjene iskustva i primjera dobre prakse dvije prijateljske države.

Državni sekretar Ministarstva graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine, Željko Uhlir naglasio je da je Republika Hrvatska otvorena za saradnju sa Crnom Gorom na brojnim područjima, te da će i dalje podržavati i promovisati njen napredak u evropskim integracijama.

Iskazana je obostrana spremnost za konkretizacijom saradnje iz nadležnosti dva resorna ministarstva zaključivanjem Sporazuma o saradnji, kojim bi se stvorio odgovarajuću pravni okvir za unapređenje bilateralnih odnosa u narednom periodu.

Ministar Mitrović razgovarao je i sa gradonačelnikom Grada Zagreba, Milanom Bandićem i Ivicom Rovasom, direktorom Zavoda za prostorno planiranje Grada Zagreba.

Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma