Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Premijer Krivokapić razgovarao sa indijskim ambasadorom

Premijer Krivokapić razgovarao sa indijskim ambasadorom
Datum objave 09.02.2021 15:00 | Autor KABINET PREDSJEDNIKA VLADE

Ispis Štampaj stranicu


Predsjednik Vlade Crne Gore, prof. dr Zdravko Krivokapić, sastao se danas sa novoimenovanim ambasadorom Republike Indije u Crnoj Gori, sa sjedištem u Beču, Nj. E. Džaidipom Mazumdarom.

Premijer Krivokapić je zahvalio na čestitki predsjednika Vlade Indije Narendre Modija povodom stupanja na funkciju premijera Crne Gore, i pozvao ga da prilikom neke od narednih posjeta Evropi, posjeti prijateljsku Crnu Goru. On je izrazio zadovoljstvo što je imao priliku da ugosti ambasadora velike države sa izuzetnom istorijom i tradicijom. Krivokapić je ambasadoru Mazumdaru rekao da aktuelna Vlada postojeće odnose između dvije države želi da osnaži i obogati saradnjom kroz zajedničke projekte od obostranog interesa.

Predsjednik Vlade je naglasio da Crna Gora u oblasti turizma, poljoprivrede i lučkih usluga takođe Indiju vidi kao značajnog partnera. On je iskazao želju da Crna Gora bude prepoznata i pozicionirana kao zanimljiva turistička destinacija, ali i kao tačka prodora indijskih proizvoda i investicija u Evropu. Poštujući respektabilne rezultate indijskih naučnika i inženjera u IT industriji, premijer je istakao da bi kroz projekte u oblasti obrazovanja i doškolovanja naših svršenih studenata u Indiji, značajno mogli da ubrzamo proces koji bi učinio da Crna Gora zaista postane digitalno društvo. Premijer Krivokapić je kazao da bi potpisivanje bilateralnog Sporazuma o naučno – tehničkoj saradnji, mogao biti dobar novi početak odnosa između dvije države.

Zahvaljujući na dobrodošlici koja mu je ukazana, ambasador Mazumdar je rekao da osjeća duhovne veze koje postoje između dvije zemlje, te da te veze obavezuju obje strane da bilateralnu saradnju podignu na viši nivo. Ambasador je istakao da je upoznat sa promjenama koje su se desile u Crnoj Gori i da je Indija vrlo zainteresovana da Crnoj Gori prenese bogato iskustvo iz digitalne ekonomije. Ambasador navodi i da Indija prepoznaje turističke potencijale Crne Gore, te da očekuje da bi ta saradnja mogla da bude od obostrane koristi. Ambasador Mazumdar je kazao i da bi ih obradovala posjeta Krivokapića Indiji.

Sagovornici su saglasni i da bi se otvaranjem Indijskog kulturnog centra u Crnoj Gori promovisala i omogućila veća i vidljivija prisutnost indijske kulture i tradicije, ali i ojačala sveukupna saradnja dvije zemlje.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE