Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Abazović – Urban: Vlada Crne Gore usmjerena ka Evropskoj uniji

Abazović – Urban: Vlada Crne Gore usmjerena ka Evropskoj uniji
Datum objave 10.02.2021 13:50 | Autor KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE

Ispis Štampaj stranicu


Potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović ugostio je danas Nj. E. ambasadora Republike Češke u Crnoj Gori, Karela Urbana.

Potpredsjednik Abazović je ambasadora Urbana upoznao sa situacijom u zemlji i prilikama koje je nova Vlada Crne Gore zatekla nakon stupanja na dužnost. Potpredsjednik Abazović je kazao da je Vlada Crne Gore usmjerena ka Evropskoj uniji i da je pouzdan partner svih NATO zemalja, te da je u tom smislu značajna podrška koju je Vlada na početku svog mandata dobila sa značajnih međunarodnih adresa.

U vezi sa tim, kazao je potpredsjednik, veoma važna je i podrška koju u kontinuitetu Crna Gora dobija od Republike Češke.

Potpredsjednik Abazović se zahvalio ambasadoru Urbanu na pomoći koju je Republika Češka, posredstvom Mehanizma za civilnu zaštitu Evropske unije, donirala Crnoj Gori u sklopu borbe sa pandemijom COVID 19.

Ambasador Urban je kazao da Crna Gora ima potpunu podrške Republike Češke u procesu evropskih integracija i da će njegova zemlja podržati politiku proširenja EU, naročito na prostoru Zapadnog Balkana.

Sagovornici su razgovarali i o situaciji sa pandemijom COVID 19, te uticaju korona virusa na turizam, s obzirom na to da značaj broj turista iz Republike Češke posjećuje Crnu Goru. Sagovornici su se usaglasili da su Crna Gora i Republika Češka kroz istoriju imali izvanredne odnose, te da ih sada krase kvalitetni i sadržajni bilateralni odnosi.

Potpredsjednik Abazović i ambasador Urban su razgovarali i o unaprjeđivanju saradnje u oblasti turizma i uticaju korona virusa na regionalne prilike i turizam, kao važne privredne grane za Crnu Goru. Takođe, razgovaralo se o unaprjeđivanju ekonomske saradnje dviju zemalja, kao i procesu nabavke vakcina.

KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE