Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Abazović – Alshamsi: Vlada odlučna u namjeri da popravi imidž Crne Gore

Abazović – Alshamsi: Vlada odlučna u namjeri da popravi imidž Crne Gore
Datum objave 12.02.2021 15:49 | Autor KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE

Ispis Štampaj stranicu


Potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović sastao se danas sa ambasadorkom Ujedinjenih Arapskih Emirata u Crnoj Gori Nj. E. gospođom Nabilom Abdelaziz Nasser Saeed Alshamsi.

Potpredsjednik Abazović poželio je dobrodošlicu Nj. E. Alshamsi, s obzirom na to da odnedavno službuje u Crnoj Gori i poželio ugodan boravak. Potpredsjednik Vlade je ambasadorku UAE upoznao sa radom Vlade Crne Gore u prethodna dva mjeseca, izazovima sa kojima se Vlada susrijeće i prioritetima u budućem radu. Potpredsjednik je kazao da je borba protiv korupcije i organizovanog kriminala prioritet svih prioriteta rada nove Vlade. Abazović je kazao da je Vlada odlučna u namjeri da popravi imidž Crne Gore, te da bude prepoznata kao ekološka zemlja razvojnih šansi i ulaganja. Potpredsjednik Abazović je kazao da u tom kontekstu Vlada Ujedinjenje Arapske Emirate vidi kao partnera sa kojim se može sarađivati na više nivoa i da su investitori iz UAE uvijek dobrodošli u Crnu Goru. Abazović je naveo da Crna Gora i UAE treba još snažnije da razvijaju saradnju u oblasti turizma, poljoprivrede i stočarstva, zatim energetike i sve u skladu sa poštovanjem principa održivog razvoja.

Ambasadorka Ujedinjenih Arapskih Emirata istakla je veliko zadovoljstvo što je u prilici da svoju zemlju predstavlja u Crnoj Gori i posebno istakla prirodna bogatstva sa kojima raspolaže naša zemlja. Ambasadorka je kazala da su Ujedinjenim Arapskim Emiratima u ovom periodu prioriteti razvoja medicina i bezbjednost hrane. Ambasadorka UAE je navela da Crna Gora ima ogroman potencijal u poljoprivredi i da bi ta grana privrede trebala biti visoko u prioritetima našeg razvoja.

Ambasadorka je kazala da je za promociju Crne Gore u Ujedinjenim Arapskim Emiratima važno prisustvo naše zemlje na izložbi EXPO 2021 koja je dobra prilika da na najbolji način predstavimo potencijale Crne Gore investitorima u UAE.

Potpredsjednik Abazović se zahvalio Ujedinjenim Arapskim Emiratima na podršci koju ta zemlja konstatno pruža Crnoj Gori u kriznim situacijama, naročito u kontekstu pandemije COVID 19, te da je to odličan pokazatelj našeg prijateljstva.

KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE