Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Abazović - Brendle: Evropske integracije spoljnopolitički prioritet Crne Gore

Abazović - Brendle: Evropske integracije spoljnopolitički prioritet Crne Gore
Datum objave 15.02.2021 13:24 | Autor KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE

Ispis Štampaj stranicu


Potpredsjednik Vlade dr Dritan Abazović ugostio je danas direktora njemačke fondacije Fridrih Ebert (FES) za Srbiju i Crnu Goru, dr Maksa Brendlea.

Potpredsjednik Abazović je dr Brendlea upoznao sa aktivnostima, prioritetima i izazovima u radu Vlade. Potpredsjednik je iskazao jasno opredjeljenje Vlade Crne Gore prozapadnom kursu i istakao da su evropske integracije spoljnopolitički prioritet Crne Gore. Potpredsjednik Abazović je direktoru FES-a dr Brendleu naglasio da je Vlada odlučna u namjeri da se obračuna sa organizovanim kriminalnom i korupcijom koji su, kako je naveo Abazović, višedecenijski izjedali crnogorsko društvo. U tom cilju, kazao je Abazović, formiran je i Nacionalni savjet za borbu protiv korupcije na visokom nivou, koji je u svom sastavu uključio i više prepoznatih boraca protiv korupcije i organizovanog kriminala iz nevladinog sektora.

Direktor fondacije Fridrih Ebert dr Maks Brendle poželio je sreću u radu 42. Vlade Crne Gore i kazao da se nada uspješnoj saradnji.

Sastanak je bio prilika da potpredsjednik Abazović i gospodin Brendle porazgovaraju o ulozi FES-a na Balkanu i njihovom doprinosu političkom obrazovanju mladih ljudi kroz razne aktivnosti koje sprovodi ta organizacija.

KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE