Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Premijer Krivokapić čestitao izbor na dužnost predsjedniku Savjeta ministara Republike Italije

Premijer Krivokapić čestitao izbor na dužnost predsjedniku Savjeta ministara Republike Italije
Datum objave 15.02.2021 16:00 | Autor Kabinet predsjednika Vlade

Ispis Štampaj stranicu


Predsjednik Vlade Crne Gore prof. dr Zdravko Krivokapić čestitao je u ime Vlade Crne Gore i u svoje ime izbor na dužnost predsjedniku Savjeta ministara Republike Italije Mariju Dragiju, uz želje za uspjeh u obavljanju ove odgovorne dužnosti i u uvjerenju da će Vlada na čijem je čelu doprinijeti prosperitetu Italije i njenoj daljoj afirmaciji kako u evropskim, tako i u globalnim okvirima.

„Veoma mi je drago što mogu da konstatujem da naše dvije tradicionalno prijateljske zemlje, istorijski i geografski upućene jedna na drugu, u kontinuitetu ostaju posvećene jačanju međudržavnih veza, kroz konstruktivan politički dijalog i plodnu saradnju na svim poljima. Siguran sam da ćemo zajedničkim angažovanjem doprinijeti da saradnja koju su do sada ostvarile Crna Gora i Italija, bude solidna osnova za sprovođenje brojnih inicijativa i konkretnih projekata u oblastima od obostranog značaja“, navodi se u čestitki premijera Krivokapića.

Premijer Krivokapić se zahvalio na konzistentnoj političkoj i ekspertskoj podršci Italije u procesu evropske integracije Crne Gore, uz uvjerenje da će države Zapadnog Balkana i u budućem periodu u Italiji imati pouzdanog partnera na njihovom putu ka EU.

„Uvjeren sam da će, pored savezništva u NATO, članstvo u Evropskoj uniji otvoriti nove mogućnosti za saradnju i snaženje našeg partnerstva. Vjerujem da ćemo, u duhu solidarnosti i međusobnog povjerenja, savladati izazove koje prati kriza prouzrokovana globalnom pandemijom COVID 19“, zaključuje se u čestitki predsjednika Vlade prof. dr Zdravka Krivokapića.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE CRNE GORE