Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Abazović na sastanku sa Medoks i Majkok: Uspješna saradnja u oblasti odbrane i bezbjednosti

Abazović na sastanku sa Medoks i Majkok: Uspješna saradnja u oblasti odbrane i bezbjednosti
Datum objave 17.02.2021 14:41 | Autor KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE

Ispis Štampaj stranicu


Potpredsjednik Vlade dr Dritan Abazović danas se sastao sa ambasadorkom Ujedinjenog Kraljevstva u Crnoj Gori Nj. E. Karen Medoks i potpukovnikom Kristoferom Majkokom, atašeom za odbranu u Podgorici i Tirani.

Potpredsjednik Abazović je izrazio zadovoljstvo zbog susreta sa ambasadorkom i zahvalio se na doprinosu Nj. E. Medoks na podršci koju konstatno dobija Crna Gora. Abazović je istakao da Crnu Goru i Ujedinjeno Kraljevstvo krase tradicionalno dobri odnosi i da u tom duhu treba nastaviti sa daljom saradnjom. Abazović je kazao da uspješan odnos naročito treba da se nastavi u oblasti vladavine prava, kao i odbrane i bezbjednost.

Potpredsjednik Abazović je Nj. E. Medoks upoznao sa aktivnostima koje Vlada Crne Gore sprovodi i prioritetima u budućem radu. On je tom prilikom istakao da su borba protiv kriminala i korupcije prioriteti u radu Vlade, te da je uprkos opstrukcijama u prethodna dva mjeseca, puno urađeno na tom planu. Potpredsjednik Abazović je ambasadorku UK Nj. E. Medoks upoznao i sa aktivnostima Vlade u borbi protiv korona virusa i sa problemima sa kojima se Vlada susrela kada je stupila na dužnost početkom decembra mjeseca prošle godine.

Ambasadorka Medoks je kazala da uprkos tome što je njena zemlja napustila Evropsku uniju, Ujedinjeno Kraljevstvo ostaje značajan partner Crne Gore. Ambasadorka je istakla da UK ostaje partner Crnoj Gori u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Sastanak je bio prilika da se više porazgovara o razvojnim projektima, kao i izazovima u svijetu koje je donijela pandemija virusa COVID-19.

KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE

FOTO
: https://flic.kr/s/aHsmUkWhUL