Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Saopštenje o odlukama Vlade donijetim bez održavanja sjednice 16. februara 2021. godine

Datum objave 19.02.2021 14:40 | Autor SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Ispis Štampaj stranicu


Vlada Crne Gore je na juče održanoj sjednici, 18.02.2021. godine usvojila Zapisnik o odlukama donijetim, na osnovu člana 10 Uredbe o Vladi Crne Gore, bez održavanja sjednice 16. februara 2021. godine.

Vlada je utvrdila Predlog zakona o dopunama Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, Predlog zakona o izmjenama Zakona o porezu na dodatu vrijednost i Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak fizičkih lica. Predložene izmjene ovih zakona odnose se na pravno-tehničke korekcije.

Usvojena je Informacija za plaćanje premije osiguranja avio-flote Društvu „Generali osiguranje“ od strane kompanije „ToMontenegro“ d. o. o. Tim povodom, Vlada je ovlastila Odbor direktora kompanije da uplati premiju osiguranja avio-flote u iznosu od 241.987,42 eura.

Vlada je usvojila Informaciju za kupovinu dva aviona „Embraer 195 LR“ za potrebe kompanije „ToMontenegro“ d. o. o. U svojstvu jedinog osnivača Društva „ToMontenegro“ d. o. o., Vlada je odobrila kupovinu dva aviona „Embraer 195 LR“, pod uslovima i na način koji su utvrđeni Informacijom, za ukupan iznos od 21.784.000,00 dolara (plativih u eurima po kursu na dan uplate). Isplata kupoprodajne cijene će se izvršiti iz sredstava osnivačkog kapitala „ToMontenegro“ d. o. o.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE