Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Abazović u Briselu sa ambasadorima Kvinte pri NATO-u

Abazović u Briselu sa ambasadorima Kvinte pri NATO-u
Datum objave 18.03.2021 18:43 | Autor KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE

Ispis Štampaj stranicu


U sklopu trodnevne posjete Briselu, a u organizaciji Stalne misije Crne Gore pri NATO-u, potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović održao je sastanak sa ambasadorima Kvinte - SAD, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke, pri NATO-u.

Potpredsjednik Vlade Abazović kazao je da je Crna Gora članstvom u NATO postala dio kolektivnog sistema bezbjednosti i da je članstvo u NATO komplementarno procesu evropskih integracija kroz izgradnju demokratskog društva, vladavinu prava, civilnu kontrolu odbrambenog sektora i službi bezbjednosti.

Abazović je naveo da je NATO jedan od stubova vanjske politike naše države i da Crna Gora izražava spremnost za jačanje doprinosa aktivnostima NATO-a u suočavanju sa zajedničkim bezbjednosnim izazovima Alijanse.

Potpredsjednik Vlade Crne Gore saopštio je ambasadorima Kvinte da je nova skupštinska većina još prije formiranja Vlade potpisala sporazum u kom se obavezala da će odgovorno sprovoditi sve međunarodne obaveze, ojačati i unaprijediti saradnju sa Alijansom i efikasno sprovoditi sve neophodne reforme.

Sastanku su prisustvovali otpravnik poslova u misiji Crne Gore pri NATO-u Radovan Bogojević, savjetnica predsjednika Vlade Vanja Radević, savjetnici potpredsjednika Vlade Filip Adžić i Miodrag Laković.

KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE