Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Abazović razgovarao sa Camajem i Hasanđekajem

Abazović razgovarao sa Camajem i Hasanđekajem
Datum objave 23.03.2021 15:26 | Autor KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE

Ispis Štampaj stranicu


Potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović ugostio je danas predsjednika Demokratskog saveza Albanaca Nikolu Camaja i predsjednika Skupštine Opštine Gusinje Bujara Hasanđekaja.

Tokom razgovora sa Camajom i Hasanđekajem, potpredsjednik Abazović je, osvrćući se na značaj manjinskih naroda u Crnoj Gori, izrazio želju za snažnijom saradnjom Vlade Crne Gore sa njima. Takođe, potpredsjednik Vlade je ukazao na potrebu za većim učešćem manjinskih naroda u javnoj upravi.

Potpredsjednik Abazović je sa sagovornicima razgovarao o stanju u opštinama Tuzi i Gusinje i mogućnostima njihovog daljeg razvoja.

Sagovornici su se složili da će završetak rekonstrukcije puta Dinoša-Zatrijebač i otvaranje novog graničnog prelaza sa Albanijom umnogome poboljšati povezanost Podgorice, Tuzi i Gusinja, kao i smanjiti udaljenost između ovih opština na svega 70km. Abazović, Camaj i Hasanđekaj su se složili da će završetak te dionice puta donijeti mnogo bolju povezanost Glavnog grada i plavsko-gusinjskog kraja, kao i značajne mogućnosti za razvoj turizma u tim opštinama na sjeveru Crne Gore.

Sagovornici su se složili da svi javni djelatnici u ovom trenutku treba da daju maksimalan doprinos kako bi se umanjile tenzije u društvu i promovisala multietnička, multikonfesionalna i građanska država, koja treba da bude garant mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE