Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Borovinić Bojović i Čadež: Prisustvo koronavirusa je realnost u kojoj zdravlje i ekonomija moraju pronalaziti zajednička rješenja

Borovinić Bojović i Čadež: Prisustvo koronavirusa je realnost u kojoj zdravlje i ekonomija moraju pronalaziti zajednička rješenja
Datum objave 24.03.2021 13:00 | Autor SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Ispis Štampaj stranicu


Delegacija Vlade Crne Gore, predvođena ministarkom zdravlja dr Jelenom Borovinić Bojović, posjetila je Privrednu komoru Srbije, gdje je sa direktorom Markom Čadežom i njegovim saradnicima razgovarala o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u dvije zemlje, povezanosti zdravstvenih i ekonomskih aspekata i saradnji na ovom polju.

Ministarka Borovinić Bojović istakla je da poznaje značaj Privredne komore Srbije u savladavanju zdravstvene krize u Srbiji, informisala je sagovornika o nabavci vakcina i sprovođenju imunizacije u Crnoj Gori. Ona je naglasila da Crna Gora ne smije da dozvoli da izgubi još jednu ljetnju turističku sezonu, te će se zalagati da se ispune svi zdravstveni uslovi za što bolji rezultat naredne.

Prenijela je pozdrave ministara Milojka Spajića i Jakova Milatovića i njihov poziv za jačanje ekonomske saradnje Crne Gore i Srbije.

Predsjednik Privredne komore Srbije, gospodin Čadež podsjetio je da je Srbija omogućila ulazak svim privrednicima u zemlju bez ikakve vrste testa, kako bi olakšala funkcionisanje ekonomije. U zavisnosti od toga iz koje zemlje dolaze, neki su dužni da urade određene testove u periodu od 24h od ulaska u zemlju. Crnogorski privrednici, kao i crnogorski građani uopšte, ulaze u Srbiju bez bilo kakve vrste zdravstvene provjere.

Uzvratio je pozdrave ministrima Spajiću i Milatoviću, pohvalio kontakte ostvarene na nedavnom sastanku sa predstavnicima Upravnog odbora Komorskog investicionog foruma zapadnobalkanske šestorke.

Izrazio je uverenje da će privredni kontakti između dvije zemlje biti sve intenzivniji.

Čadež je informisao crnogorsku delegaciju da je Privredna komora Srbije za privrednika regiona obezbijedila 10 000 jedinica vakcine Astra Zeneka, a da će se vakcinacija odvijati na posebnim vakcinacionim punktovima u Beogradu narednog vikenda. Pozvao je crnogorske privrednike da svoje zaposlene prijave preko Privredne komore Crne Gore, kako bi ona dostavila podatke Privrednoj komori Srbije i uspješno omogućila vakcinaciju.

Ministarka Borovinić Bojović zahvalila je gospodinu Čadežu na ovoj mogućnosti i pozvala privrednike iz Crne Gore, a posebno iz oblasti turizma, da iskoriste ovu priliku i vakcinišu se u Beogradu narednog vikenda.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠČU VLADE CRNE GORE