Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Borovinić Bojović - Brnabić: Zajedničkim naporima do prevazilaženja krize izazvane koronavirusom i unapređenja bilateralnih odnosa

Borovinić Bojović - Brnabić: Zajedničkim naporima do prevazilaženja krize izazvane koronavirusom i unapređenja bilateralnih odnosa
Datum objave 25.03.2021 13:45 | Autor SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Ispis Štampaj stranicu


Delegacija Vlade Crne Gore, predvođena ministarkom zdravlja dr Jelenom Borovinić Bojović, a u čijem su sastavu i generalni sekretar Vlade Božo Milonjić i državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Veljo Čađenović, susrela se danas sa predsjednicom Vlade Srbije Anom Brnabić, čime je zaokružena dvodnevna posjeta Srbiji.

Na sastanku se razgovaralo o nastavku saradnje u borbi protiv pandemije koronavirusa i bilateralnim odnosima.

Ministarka Borovinić Bojović prenijela je pozdrave Vlade Crne Gore premijerki Ani Brnabić i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, kao i izraze zahvalnosti za dosadašnju pomoć u procesu vakcinacije stanovništva Crne Gore. Ministarka Borovinić Bojović istakla je neophodnost nastavka i produbljivanja saradnje u ovoj oblasti. Ona je apostrofirala posvećenost Crne Gore razvijanju bilateralnih odnosa sa Srbijom do najboljeg mogućeg nivoa.

Naša delegacija navela je da su pripreme za ljetnju turističku sezonu uveliko u toku i da će se zemlja truditi da obezbijedi otvorenost i sigurnost za turiste, a posebno za one iz Srbije, kako bi mogli da uđu bez ograničenja i testova.

Premijerka Brnabić poručila je da je Srbija u prethodnom periodu pokazala da je spremna da pruži neophodnu pomoć susjedima u borbi protiv koronavirusa, kao i da će Vlada Republike Srbije nastaviti da ulaže napore u cilju zajedničkog prevazilaženja ove krize.

Govoreći o bilateralnim odnosima premijerka Brnabić je istakla da je i temeljno nastojanje Srbije da se oni učine što bližim i sadržajnijim, a politički dijalog intenzivira.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE