Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Abazović: U naredna dva mjeseca Vlada posvećena spašavanju turističke sezone

Abazović: U naredna dva mjeseca Vlada posvećena spašavanju turističke sezone
Datum objave 31.03.2021 13:17 | Autor Kabinet potpredsjednika Vlade

Ispis Štampaj stranicu


Potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović saopštio je danas na online press konferenciji povodom predstavljanja predloženog Budžeta za 2021. godinu i Programa rada Vlade za 2021. godinu, da je prioritet svih prioriteta rada Vlade Crne Gore vladavina prava. Abazović je kazao da, iako je prioritet ukupne agende Vlade, vladavina prava nije samo direktno vezana za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, već da ona podrazumijeva i ravnomjerniju distribuciju dobara prema svim gradovima u Crnoj Gori.

„Gradovi koji su bili na rubu Crne Gore su bili zapostavljeni. Mi želimo veću integraciju Crne Gore. Veća integracija Crne Gore će voditi ka većem pomirenju i ka većem osjećaju i nacionalnom ponosu. Mislimo da ta ukupna integracija i svođenje sve na jednu cjelinu, na pravedan način u godinama krize, jeste nešto što je od presudnog značaja“, naveo je potpredsjednik Abazović.

Abazović je kazao da su, kada je riječ o dokumentu koji se tiče pristupanja Crne Gore EU u naredne dvije godine, pobrojana sva zakonska rješenja koja treba da se usvoje u naredne dvije godine i da će to biti veliki zahtjev koji će stajati pred Vladom Crne Gore i svim ministarstvima, agencijama, ali i Skupštinom Crne Gore.

„Ukoliko u dvije godine uspijemo da postignemo željeni cilj, koji je ambiciozan, doći ćemo u situaciju da ćemo zadovoljiti naš zakonodavni okvir, odnosno da ćemo ga upodobiti sa evropskim Acquis-em“.

Abazović je kazao da je u kontektu evropskih integracija i primjene zakonodavnog okvira, najveći problem Crne Gore u ljudskim resursima i da se u tom smislu moraju jačati administrativni kapaciteti.

„Taj je segment teži nego usvajanje zakonskih dokumenta“, naveo je Abazović.

Potpredsjednik Vlade je kazao da je prioritet Vlade zaštita životne sredine i da je želja da se Crna Gora brendira kao ekološka država.

„To je dugoročni cilj ove države. To će, vjerovatno, biti cilj i mnogih Vlada u narednom periodu. Mi želimo da postavimo temelj tome. Vlada ima jasno opredjeljenje da u 2021. godini zauzme svoju aktivnu zelenu agendu i da na osnovu toga stvori dobru pretpostavku da ono što treba da bude najveća komparativna prednost Crne Gore u odnosu na druge zemlje regiona, Evrope i svijeta, da se na poseban način i iskaže“, kazao je potpredsjednik Vlade.

Abazović je kazao da će sve aktivnosti Vlade u naredna dva mjeseca biti posvećena spašavanju turističke sezone.

„Mislim da svi ministri, premijer, potpredsjednik Vlade, svi direktori agencija i uprava, pogotovo ljudi u zdravstvenom sistemu, moraju učinjeti napore da spasimo turističku sezonu“, kazao je potpredsjednik Abazović.

Potpredsjednik je naveo da će dobra sezona koju očekuju, kao i prihodi od turizma, omogućiti da sve ono što je planirano Budžetom za 2021. bude realizovano i da će to omogućiti da 2022. proglase godinom razvoja, te da krenu u velike projekte koji će trajno promijeniti našu zemlju na bolje.

„Pozivam sve građane i medijske uposlenike da nam pomognu da na svaki način promovišemo Crnu Goru u narednom periodu, da učinimo sve da epidemiološka situaciju u CG se stabilizuje i da svi oni koji će posjetiti Crnu Goru se osjećaju sigurno i da to postane cilj koji ćemo zajedno da ostvarimo“, zaključio je potpredsjednik Abazović, uz riječi da će funkcioneri početi javno da se vakcinišu i cilju promocije masovne vakcinacije u Crnoj Gori kao važnog elementa za spašavanje ljudskih života i turističke sezone.

KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE

FOTO:
https://flic.kr/s/aHsmV6mbfU