Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Abazović posjetio Institut Dr Simo Milošević

Abazović posjetio Institut Dr Simo Milošević
Datum objave 03.04.2021 12:10 | Autor Kabinet potpredsjednika Vlade

Ispis Štampaj stranicu


Potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović u okviru službene posjete Opštini Herceg Novi posjetio je i Institut Dr Simo Milošević u Igalu.

U razgovoru sa v.d. izvršnom direktoricom Instituta dr Marinom Delić i njenim saradnicima, potpredsjednik Abazović se upoznao sa istorijatom Instituta, fazama razvoja, vlasničkom i struktorom zapošljenih, vizijom razvoja, ali i problemima sa kojima se godinama Institut suočava.

Dr Marina Delić je u razgovoru sa potpredsjednikom Abazovićem saopštila da je Institut decenijama međunarodno prepoznata destinacija zdravstvenog i banjskog turizma, ali da mu je u ovom trenutku neophodna pomoć države u prevazilaženju krize.

Potpredsjednik Vlade dr Abazović naveo je da je Institut, uz Sveti Stefan, bio najprepoznatljivije mjesto u bivšoj Jugoslaviji, i da uz sve probleme, ima i dalje šansu da promijeni Herceg Novi i Crnu Goru. Potpredsjednik je naglasio da je gotovo izvjesno da, nakon stabilizacije prilika sa pandemijom virusa COVID-19, slijedi ekspanzija zdravstvenog turizma i da je u tome velika šansa za Institut. U razgovoru sa rukovodstvom dr Delić i rukovodstvom Instituta, potpredsjednik Abazović je istakao da će Institut i Opština Herceg Novi imati prijatelja i pouzdanog partnera u Kabinetu potpredsjednika Vlade i da je uvijek otvoren za svaku vrstu pomoći.

Na sastanku su, između ostalog, razmatrane i mogućnosti iznalaženja pomoći Insitutu da prevaziđe trenutnu krizu.

Sastanku potpredsjednika Vlade Abazovića i rukovodstva Instituta prisustvovali su i predsjednik Opštine Stevan Katić i potpredsjednik Miloš Konjević.

KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE