Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Potpredsjednik Abazović čestitao katolički Uskrs: Međusobno poštovanje i uvažavanje neodvojivi dio biti društva u Crnoj Gori

Potpredsjednik Abazović čestitao katolički Uskrs: Međusobno poštovanje i uvažavanje neodvojivi dio biti društva u Crnoj Gori
Datum objave 03.04.2021 12:35 | Autor Kabinet potpredsjednika Vlade

Ispis Štampaj stranicu


Potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović čestitao je Uskrs nadbiskupu barskom i apostolskom upravitelju kotorske biskupije monsinjoru Roku Đonlešaju, novoimenovanom biskupu kotorskom monsinjoru Ivanu Štironji, sveštenstvu i svim pripadnicima katoličke vjeroispovijesti u Crnoj Gori i svima koji Uskrs slave po gregorijanskom kalendaru.

„Svima želim da jedan od najvećh hrišćanskih praznika provedu sa najbližima u miru, zdravlju i sreći. Uskrs je prilika za podsjećanje na vanvremenske i neprolazne vrline čovječanstva, ali i šansa da doprinesemo većem međusobnom poštovanju i uvažavanju, koji su neodvojivi dio biti društva u Crnoj Gori”, naveo je potpredsjednik Abazović u čestitki.

On je poželio svima da im blagdani donesu duhovni mir i blagostanje.

„Uskrs je praznik za oživljavanje simbolike pobjede dobra nad zlom, ali i stalni podsjetnik da se za istinske vrijednosti vrijedi boriti i da svi snosnimo odgovornost za boljitak društva u cjelini, bez obzira na vjeru ili naciju. Samo mudrost, zajedništvo i zrelost mogu donijeti mir i sklad Crnoj Gori i doprinijeti njenoj svjetlijoj budućnosti”, zaključio je Abazović.

KABINET POTRPEDSJEDNIKA VLADE