Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Abazović u službenoj posjeti Opštini Tivat: Sve aktivnosti usmjerene na turističku sezonu

Abazović u službenoj posjeti Opštini Tivat: Sve aktivnosti usmjerene na turističku sezonu
Datum objave 12.04.2021 18:59 | Autor KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE

Ispis Štampaj stranicu


Potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović boravio je danas u službenoj posjeti Opštini Tivat.

U razgovoru sa predsjednikim Opštine Željkom Komnenovićem, predsjednikom Skupštine Opštine dr Andrijom Petkovićem, potpredsjednikom Opštine Goranom Božovićem, potpredsjednik Abazović je naveo da je ova posjeta dio serije posjeta primorskim opštinama koje imaju za cilj da se, u saradnji sa lokalnim samoupravama, Crna Gora što bolje pripremi za turističku sezonu. Abazović je naglasio da je, između ostalog, cilj njegove posjete i taj da se intezivira komunikacija između Opštine Tivat i Vlade Crne Gore.

Potpredsjednik Abazović je naglasio da je u potpunosti svjestan svih naslijeđenih problema u Opštini i da je krajnje nevjerovatno da jedan turistički brend, kakav je Tivat, ima finansijske probleme.

Razgovarajući o epidemiološkoj situaciji, konstatovano je da je situacija sa korona virusom u Tivtu dobra. Potpredsjednik Abazović je naznačio da krajem aprila kreće masovna vakcinacija koja će imati za cilj imunizaciju velikog dijela građana, kako bi se na što bolji način pripremili za ljetnju turističku sezonu. U tom kontekstu, Abazović je saopštio da će prioritet imati zapošljeni u sektoru turizma i ugostiteljski radnici.

Predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović zahvalio je vicepremijeru Abazoviću na posjeti i naglasio kako je dolazak u Tivat poruka „da je Tivat u fokusu rada nove Vlade i da smo na odličnom putu ostvarivanja bliske saradnje koja za cilj ima prevladavanje brojnih postojećih problema“.

Komnenović je naveo da ga raduje spremnost Vlade Crne Gore i primorskih lokalnih uprava da sve svoje resurse usmjere ka ostvarivanju što boljeg turističkog rezultata.

„Cilj nam je ostvariti turistički proizvod od minimum 50% u odnosu na posljednju uspješnu turističku sezonu iz 2019. Razgovarao sam o uspostavljanju direktne linije Niš-Tivat, koja startuje u junu, a u pregovorima smo i kada je u pitanju avio-linija Omsk–Tivat. Uspješna turistička sezona biće preduslov svih daljih aktivnosti.“ – rekao je Komnenović

Sastanak potpredsjednika Vlade Abazovića i rukovodstva Opštine Tivat, na čelu sa predsjednikom Željkom Komnenovićem, bio je prilika i da se porazgovara o Zakonu o prostornom planiranju, aktuelnoj političkoj situaciji u zemlji, kao i reformama u Tužilaštvu i bezbjednosnom sektoru.

Nakon sastanka potpredsjednik Abazović i rukovodstvo lokalne samouprave obišli su JU ,,Dnevni centar za djecu i mlade sa smetnjama i teškoćama u razvoju” u Tivtu.

Potpredsjednik Vlade dr Dritan Abazović tokom posjete Tivtu obišao je Porto Montenegro i Luštica Bay.

KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE

FOTO I VIDEO: https://flic.kr/s/aHsmVftpN5

YOUTUBE: https://youtu.be/4Sb_4DhW9yk