Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Abazović – Adam: Crna Gora i Kraljevina Belgija pouzdani NATO partneri

Abazović – Adam: Crna Gora i Kraljevina Belgija pouzdani NATO partneri
Datum objave 14.04.2021 10:24 | Autor Kabinet potpredsjednika Vlade

Ispis Štampaj stranicu


Potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović sastao se sa nerezidentnim ambasadorom Kraljevine Belgije u Crnoj Gori Konradom Adamom i vojnim atašeom Kraljevine Belgije u Beogradu pukovnikom Havijerom Denejsom.

Izražavajući zadovoljstvo zbog susreta sa ambasadorom Adamom i pukovnikom Denejsom, potpredsjednik Abazović je naveo da Crnu Goru i Kraljevinu Belgiju krase dobri odnosi, zasnovani na međusobnom povjerenju i zajedničkom članstvu u NATO savezu. Potpredsjednik Abazović je saopštio da Crna Gora svoju budućnost vidi u evropskoj zajednici naroda i da nam je na tom putu značajna podrška koju dobijamo od Kraljevine Belgije.

U razgovoru sa ambasadorom Adamom i pukovnikom Denejsom, Abazović je naglasio da je cilj ove Vlade beskompromisna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije. Naglašavajući da je cilj Vlade članstvo Crne Gore u EU, potpredsjednik Abazović je saopštio da su od izbora nove Vlade ostvareni određeni rezultati u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, ali da do značajnijih iskoraka u poglavljima 23 i 24, a time i u pregovaračkom procesu, ne može biti dok god imamo neefikasno i politički zarobljeno Tužilaštvo. U tom kontekstu, potpredsjednik Abazović je ambasadora Adama upoznao sa nacrtom izmjena i dopuna Zakona o tužilaštvu i naglasio da je on usklađen sa preporukama Venecijanske komisije.

Ohrabrujući Crnu Goru na putu ka Evropskoj uniji, ambasador Adam je saopštio da su Kraljevina Belgija i Crna Gora pouzdani NATO partneri.

Sastanak je bio prilika da potpredsjednik Abazović ambasadora Adama upozna sa zatečenim stanjem nakon prve demokratske smjene vlasti u istoriji crnogorskog parlamentarizma i ogromnim javnim dugom Crne Gore, ali i da razmijene mišljenja oko globalne krize izazvane pandemijom virusa COVID-19.

KABINET POTPREDSJEDIKA VLADE

FOTO: https://flic.kr/s/aHsmVfQ2bN