Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Abazović na sastanku sa Preskerom: Protiv izmjene i dopune Zakona o tužilaštvu najbučniji oni kojih se direktno i indirektno tiče nesmetan rad Tužilaštva

Abazović na sastanku sa Preskerom: Protiv izmjene i dopune Zakona o tužilaštvu najbučniji oni kojih se direktno i indirektno tiče nesmetan rad Tužilaštva
Datum objave 14.04.2021 15:00 | Autor KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE

Ispis Štampaj stranicu


Potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović sastao se danas sa ambasadorom Slovenije u Crnoj Gori, Gregorom Preskerom i izaslanikom odbrane Slovenije, kapetanom Borisom Geršakom.

Konstatujući da Crna Gora i Slovenija nemaju otvorenih pitanja, potpredsjednik Abazović je izrazio zadovoljstvo zbog sastanka i naveo da je susret prilika da se potvrdi dobra saradnja dvije zemlje na svim nivoima. Potpredsjednik Abazović se zahvalio ambasadoru Preskeru na podršci koju Crna Gora konstantno dobija od Slovenije na putu ka Evropskoj uniji, naglašavajući da je podrška Slovenije značila i tokom pristupanja Alijansi.

Razgovarajući sa ambasadorom Preskerom o aktuelnim izmjenama i dopunama Zakona o tužilaštvu, potpredsjednik je naglasio da su prethodnih dana protiv pomenutih izmjena i dopuna najbučniji oni kojih se direktno i indirektno tiče nesmetan rad Tužilaštva i beskompromisna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije u Crnoj Gori. Potpredsjednik Abazović je naznačio da pomenute izmjene i dopune za Crnu Goru imaju veliki značaj, konstatujući da su napredovanje u poglavljima 23 i 24 ključ progresa na evropskom putu Crne Gore. Kontatujući decenijsku zarobljenost Tužilaštva, Abazović je u razgovoru sa ambasadorom Preskerom naglasio da bez izmjena i dopuna Zakona o tužilaštvu nema ni napretka u poglavljima 23 i 24.

Ambasador Presker je naveo da Slovenija ostaje posvećena razvoju odnosa dvije zemlje na svim nivoima i da naglasio da će Crna Gora od Slovenije uvijek imati otvorenu i konkretnu podršku na putu ka Evropskoj uniji.

Sastanak je bio prilika da potpredsjednik Abazović, ambasador Presker i kapetan Geršak porazgovaraju i o izazovima koje imaju Crna Gora i Slovenija kao članice NATO saveza, važnosti njegovanja doprosusjedske saradnje na Zapadnom Balkanu, unaprjeđenju bilateralne saradnje dvije zemlje i globalnim izazovima u kontekstu pandemije virusa COVID-19.

KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE