Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Abazović na drugoj otvorenoj debati povodom Zakona o državnom tužilaštvu: Funkcionalne i efikasne izmjene recept za trenutnu situaciju u Tužilaštvu

Abazović na drugoj otvorenoj debati povodom Zakona o državnom tužilaštvu: Funkcionalne i efikasne izmjene recept za trenutnu situaciju u Tužilaštvu
Datum objave 23.04.2021 14:44 | Autor KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE

Ispis Štampaj stranicu


Vlada Crne Gore organizovala je danas drugu debata na temu Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Državnom tužilaštvu.

Na otvaranju druge debate uvodno izlaganje imao je potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović, koji je naveo da se nastavlja javna debata povodom Nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Državnom Tužilaštvu i da se ovih dana višestruko povećala dinamika rasprave. U tom smislu, potpredsjednik Abazović je naglasio da je u ovom procesu važna što veća inkluzija javnosti, te da se u tom procesu, pored otvorene debate, aktivno razgovara sa evropskim partnerima, opozicionim partijama, te da je i Kabinet predsjednika Crne Gore iskazao zainteresovanost za ovaj proces. Potpredsjednik Abazović je saopštio da su učešće u debati uzeli gotovo svi politički subjekti, relevantni predstavnici civilnog sektora, stručne javnosti, međunarodnih organizacija i da su od nekih od njih stigli konstruktivni prijedlozi i sugestije od kojih su neke već inkorporirane u ovaj Nacrt.

Abazović je naznačio da su funkcionalne i efikasne izmjene i dopune Zakona o Državnom tužilaštvu recept za trenutnu situaciju u Tužilaštvu i da je njegov lični utisak da postoji konsenzus da je potrebna promjena u Tužilaštvu, a da su modaliteti stvar diskusije.

U debati su učestvovali i prof. dr Đorđije Blažić, Vanja Ćalović Marković (MANS), prof. dr Branislav Radulović (Udruženje pravnika), poslanik Marko Milačić (Prava Crna Gora), Bojan Zeković (SDP), Božidar Vujičić (Građanska akcija), prof. dr Nebojša Vučinić, Zlatko Vujović (CEMI), Mersudin Gredić (Bošnjačka stranka), Biljana Popović (CDT), poslanica Marta Šćepanović (DPS), Mitar Šušić (Prava Crna Gora), Milena Bešić (CEDEM), Marija Vesković (Akcija za ljudska prava) i Nemanja Bubanja (NVO Jedni za druge).

KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE