Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Kabinet potpredsjednika Vlade: Pozdravljamo stav sekretarke VK Mengini

Datum objave 28.04.2021 13:03 | Autor Kabinet potpredsjednika Vlade

Ispis Štampaj stranicu


Kabinet potpredsjednika Vlade pozdravio je stav sekretarke Venecijanske komisije Simone Granate Mengini, koja je u izjavi za dnevne novine „Dan“ navela da je VK „posebno zadovoljna što je nakon davanja prošlog mišljenja crnogorska vlast pokazala interes da uvaži naše sugestije“.

Iz Kabineta potpredsjednika Vlade su još kazali da se raduju saradnji sa VK i istakli zadovoljstvo zbog stavova Simone Granate Mengini koja je navela i da VK ostaje pouzdan partner Crne Gore, uvijek spreman da pomogne da se dođe do najboljih rješenja.

Iz Kabineta potpredsjednika su napomenuli da se odustalo od prethodno predložene izmjene tužilačkih zakona nakon negativnog mišljenja VK i da je glavna novina u novom nacrtu zakona izmjena u sastavu Tužilačkog savjeta, koji su usklađeni sa preporukama Venecijanske komisije.

Iz Kabineta potpredsjednika Vlade naglašavaju da će nakon izglasavanja izmjena tužilačkih zakona u Skupštini Crne Gore stvoriti uslovi za promjenama u Tužilaštvu koja je polazna osnova u realizaciji obaveza iz poglavlja 23 i 24.
   
KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE CRNE GORE