Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Abazović sa Veberom: Crna Gora otvorena za njemačke investitore

Abazović sa Veberom: Crna Gora otvorena za njemačke investitore
Datum objave 29.04.2021 15:20 | Autor KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE

Ispis Štampaj stranicu


Potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović sastao se sa ambasadorom Njemačke u Crnoj Gori dr Robertom Veberom.

Izražavajući naročito zadovoljstvo zbog susreta sa ambasadorom Veberom, potpredsjednik Abazović je istakao da Crnu Goru i Njemačku krasi intezivna saradnja na mnogim poljima koja je zasnovana na međusobnom povjerenju i uvažavanju. Potpredsjednik Abazović se zahvalio ambasadoru Veberu i Njemačkoj na podršci koju Crna Gora kontinuiranu podršku ima dugi niz godina od Njemačke, kako na polju evropskih i evroatlantskih integracija, tako i posljednjih godina u prenebregavanju zdravstvene i ekonomske krize izazvane pandemijom COVID-19.

Tokom razgovora, potpredsjednik Abazović je ambasadora Vebera upoznao sa aktivnostima koje je Kabinet potpredsjednika Vlade imao u prethodnom periodu, posebno ističući aktivnosti vezane za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, vladavinu prava, naglašavajući spremnost Vlade da napreduje u pregovaračkim poglavljima 23 i 24.

Pozivajući njemačke investitore da ulažu u Crnu Goru, potpredsjednik Abazović je istakao važnost poboljšanja ekonomske situacije između Crne Gore i Njemačke u post-covid periodu i istakao dobrobit inteziviranja promocije koncepta zelene ekonomije, na kojoj treba da se bazira budućnost Zapadnog Balkana.

Sastanak je bio prilika da sagovornici porazgovaraju i o predstojećoj turističkoj sezoni, prilikom čega je potpredsjednik Abazović pozvao njemačke turiste da svoje ljetnje odmore provedu u Crnoj Gori.

KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE