Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Brisel: Predstavljeni propisi u oblasti zaštite potrošača i zdravlja

Objavljeno: 20.02.2013. 23:07 Autor: biro

Dvodnevni sastanak eksplanatornog analitičkog pregleda za 28. poglavlje, na kojem je predstavljeno evropsko zakonodavstvo u oblasti zaštite potrošača i zdravlja, završen je danas u Briselu.

Sastanak su otvorili glavni pregovarač ambasador Aleksandar Andrija Pejović i savjetnik u Direkciji za Hrvatsku, Crnu Goru, Makedoniju, Tursku i Island u Generalnoj direkciji za proširenje Marta Garsija Fidalgo.

Predstavnici Evropske komisije su članovima crnogorske radne grupe predstavili sadržaj ovog poglavlja i pružili potrebne informacije i uputstva u pravcu daljeg usklađivanja i primjene evropskog zakonodavstva iz oblasti zaštite potrošača i zdravlja.

Predstavljeni su evropski propisi koji se odnose na: kontrolu i bezbjednost proizvoda, zdravstvo, prava pacijenata u prekograničnoj zdravstvenoj zaštiti, mentalno zdravlje, prevenciju povreda, rijetke bolesti, kao i sprječavanje zloupotrebe alkohola i droga i kontrolu duvana.

Primjena evropskih standarda u ovoj oblasti će omogućiti da crnogorski potrošači uživaju jednaka prava kao i evropski. To znači veći stepen sigurnosti proizvoda na tržištu, a time i bolju zaštitu zdravlja potrošača, zaštitu prava potrošača pri kupovini proizvoda i usluga na tržištu kao i opšte povećanje kvaliteta života.

MINISTARSTVO VANJSKIH POSLOVA
I EVROPSKIH INTEGRACIJA

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?