Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Nastavak uspješne saradnje sa Microsoft-om

Objavljeno: 20.03.2013. 00:15 Autor: MIDT

BiroPotpredsjednik Vlade i ministar za informaciono društvo i telekomunikacije Vujica Lazović, primio je danas delegaciju Microsoft-a, koju je predvodio Takuya Hirano, generalni menadžer Microsoft-a za centralnu i istočnu Evropu.

Na sastanku je razgovarano o realizaciji postojećeg Ugovora o strateškom partnerstvu između Vlade Crne Gore i Microsoft-a i dogovoreni su dalji koraci o nastavku saradnje.

Između ostalog bilo je riječi i o realizaciji projekata koji će se fokusirati na unapređenje i razvoj eGovernment servisa, kao i na bezbjednost države kada je u pitanju internet.

Takođe, dogovoren je nastavak podrške obrazovnom sektoru u pogledu inovacija i transformacije obrazovnog sistema i podrške privatnom sektoru iz oblasti edukovanja i usavršavanja sručnjaka iz lokalnih IT kompanija za podršku i razvoj Microsoft proizvoda.

Poseban akcenat stavljen je i na mogućnost otvaranja inovativnih centara i tehnološkog parka Microsoft-a u Crnoj Gori, koji bi služili za razvoj i testiranje Microsoft servisa i proizvoda prije plasiranja na tržište, što bi posebno doprinijelo razvoju ekonomije i novog biznisa u Crnoj Gori.

Nastavak razgovora planiran je na sjutrašnjem okruglom stolu o “Sajber bezbjednosti”, koji se održava u Podgorici.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?