Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjednik Vlade i ministar za informaciono društvo i telekomunikacije Vujica Lazović učestvuje na svjetskom samitu o informacionom društvu u Ženevi

Objavljeno: 13.05.2013. 22:51 Autor: MIDT
Delegacija Vlade Crne Gore, koju predvodi potpredsjednik Vlade i ministar za informaciono društvo i telekomunikacije Vujica Lazović, učestvuje na Svjetskom samitu o informacionom društvu (WSIS Forum 2013) , koji se održava u Ženevi.

WSIS Forum predstavlja najveći svjetski godišnji skup sa preko 1.500 učesnika i više od 60 ministara, posvećen razvoju ICT zajednice, koji ima za cilj pružanje podrške u razvoju informacionog društva.

Na ceremoniji otvaranja Samita, potpredsjednik Lazović je govorio o šansama koje Crna Gora želi da iskoristi u primjeni ICT servisa, a u funkciji poboljšanja kvaliteta turističke ponude. U tom kontekstu, on je naglasio da je Crna Gora lider u regionu, pa i u svijetu, kada je u pitanju penetracija mobilne telefonije. "Posljednjih godina Vlada Crne Gore radi na stvaranju povoljnije klime za investiranje i razvoj ICT. Rezultati tih napora se ogledaju u investicijama u mobilne mreže i usluge i u njihovom rastu, što takođe utiče na visoku penetraciju korisnika mobilne telefonije".

Potpredsjednik Lazović se takođe osvrnuo i na razvoj informacionog društva, u kojem je prema njegovoj ocjeni Crna Gora ostvarila značajne rezultate. "Vizija moderne administracije u Crnoj Gori podrazumijeva upotrebu informaciono – komunikacionih tehnologija čime se, između ostalog, u znatnoj mjeri unapređuje pružanje javnih usluga, uz povećanje demokratskog učešća i uključivanja javnosti u procesu donošenja odluka i kreiranja politike".

Tokom trajanja samita, potpredsjednik Lazović se sastao sa izvršnim direktorom i predsjednikom Internet korporacije za dodjelu imena i brojeva-ICANN, mr Fadi Chehadeom, sa kojim je razmijenio pisma saradnje sa ICANN. 

Drugog dana Samita, potpredsjednik Lazović će govoriti na Ministarskom stolu o WSIS Forumu 2013. i njegovim ciljevima, kao i o viziji informacionog društva nakon 2015. godine.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?