Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Održan Ministarski okrugli sto na "WSIS Forumu 2013" u Ženevi

Objavljeno: 15.05.2013. 00:54 Autor: MIDT
Drugog dana Svjetskog samita o informacionom društvu "WSIS Forum 2013" koji se održava u Ženevi, potpredsjednik Vlade i ministar za informaciono društvo i telekomunikacije Vujica Lazović, govorio je na Ministarskom okruglom stolu, osvrnuvši se tom prilikom na ciljeve Foruma i viziju razvoja informacionog društva nakon 2015.godine.

Potpredsjednik Lazović se sastao sa pomoćnikom generalnog sekretara Ujedinjenih nacija i izvršnim direktorom Ekonomske komisije Ujedinjenih nacija za Evropu (UNECE), Svenom Alkalajem. Na sastanku je zaključeno da postoje brojne mogućnosti za saradnju Crne Gore i UNECE, kao što je nedavno održana Međunarodna konferencija o javno-privatnim partnerstvima u Podgorici. Lazović je istakao da Crna Gora ima dobra iskustva u oblasti javno-privatnih partnerstava i da je prepoznala njihov značaj. Crna Gora je, takođe, napravila iskorake u oblasti statistike i tu se očekuje podrška UNECE.

Takođe, potpredsjednik Lazović se sastao i sa ministrom ICT Tajlanda, Anudith Nakornthap gdje su razmijenjena iskustva ove dvije zemlje, naročito na polju zaštite i bezbjednosti elektronskih mreža i sistema, kao i zaštite i bezbjednosti ličnih podataka.

Crna Gora je veoma zainteresovana za primjenu iskustava Tajlanda, koja se tiču umreženosti i kontrolisanog korišćenja svih podataka kojima se raspolaže, što olakšava i komunikaciju u samoj javnoj administraciji, kao i komunikaciju građana sa javnom administracijom.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?