Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predstavljanje rezultata projekta „Jačanje mehanizama javnih finansija na lokalnom nivou u Crnoj Gori“

Objavljeno: 24.10.2013. 23:23 Autor: Ministarstvo finansija/Biro za odnose s javnošću
Ministar finansija Radoje Žugić, državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Jadranka Vojinović, zajedno sa stalnim koordinatorom Sistema UN i stalnim predstavnikom UNDP u Crnoj Gori Rastislavom Vrbenskim, te ambasadorom Kraljevine Holandije Lorentom Luis Stokvisom i pomoćnicom generalnog sekretara Zajednice opština Crne Gore Ljubinkom Radulović, predstaviće u petak 25.oktobra 2013. godine, na prigodnoj svečanosti rezultate Projekta "Jačanje mehanizama javnih finansija na lokalnom nivouu Crnoj Gori", koji je uspješno završen. 

Projekat je realizovan na osnovu Sporazuma između crnogorskog Ministarstva finansija i Kancelarije Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, uz finansijsku podršku Kraljevine Holandije. Glavni partneri su bili Ministarstvo finansija, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Zajednica opština Crne Gore i sve opštine u Crnoj Gori. Opšti cilj projekta bio je da podrži unapređenje kapaciteta na lokalnom i državnom nivou u uvođenju transparentnog i odgovornog budžetiranja zasnovanog na rezultatima, koje prati planiranje kapitalnih investicija i strateških prioriteta na lokalnom i državnom nivou.

Na svečanosti, kojoj će prisustvovati predsjednici i predstavnici lokalnih samouprava i drugih organizacija koje su bile uključene u projekat, najvažnije rezultate i preporuke za dalje unapređenje sistema javnih finansija na lokalnom nivou predstaviće projektni tim, a biće uručeni i materijali za obuku organizacijama nadležnim za sistem obuka na lokalnom nivou – Upravi za kadrove Crne Gore i Zajednici opština Crne Gore.

Predstavljanje rezultata projekta održaće se u Hotelu "Podgorica", u 12.30 sati. 





Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?