Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Reagovanje na tvrdnje Instituta za javnu politiku: NATO je prepoznat kao prioritet

Objavljeno: 28.12.2013. 00:18 Autor: KOMUNIKACIONI TIM SAVJETA ZA ČLANSTVO U NATO
Tvrdnja Instituta za javnu politiku iznijeta u petak, 27. decembra 2013. godine u Publikaciji „Izvještavanje medija o NATO-u“ da, između ostalog, „Vlada još nije postavila temu NATO integracija u prioritet javnih politika“ netačna je i neutemeljena.

Savjet za članstvo u NATO-u, da podsjetimo, imenovao je Nacionalnog koordinatora i formirao Komunikacioni tim koji je u skladu sa smjernicama otvorio dijalog sa nevladinim sektorom, medijima, akademskom zajednicom, biznis zajednicom i sl. Javnost ne samo da je o ovome redovno informisana (više od dvije hiljade medijskih sadržaja na temu NATO-a od septembra do danas) već je pozdravila pristup otvaranja najšireg dijaloga o članstvu u NATO-u kao prioritetnog vanjskopolitičkog cilja.

Iznešene slobodne interpretacije, prezentirane danas, posljedica su, očigledno, i metodologije septembarskog istraživanja.

Komunikaconi tim u potpunosti je otvoren za saradnju sa svim segmentima društva. To se posebno odnosi na one nevladine organizacije kojima je NATO jedna od referentnih oblasti angažovanja utemeljenog na ozbiljnom, metodološki provjerenom i analitičkom pristupu.


KOMUNIKACIONI TIM SAVJETA ZA ČLANSTVO U NATO
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?