Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Podgorica domaćin regionalnom sastanku Inicijative ”Životna sredina i bezbijednost” (ENVSEC)

Regionalni sastanak Inicijative ”Životna sredina i bezbijednost” (ENVSEC), koja predstavlja partnerstvo šest međunarodnih organizacija (OEBS, REC, UNDP, UNECE, UNEP i NATO) održaće se u utorak 1. aprila u Podgorici, u organizaciji Regionalnog centra za životnu sredinu Centralne i Istočne Evrope (REC) i u saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma, a uz finansijsku podršku Austrijske razvojne Agencije.

Konferenciju, koja će okupiti visoke zvaničnike partnerskih organizacija, zemalja korisnika, donatora, međunarodnih organizacija, organizacija civilnog društva, akademija i ostalih partnera, otvoriće ministar Branimir Gvozdenović.

U okviru uvodne sesije, pored ministra Gvozdenovića, prisutnima će se obratiti izvršna direktorica REC-a i predsjednica upravnog odbora ENVSEC Marta Zigeti Bonifert, stalni koordinator UN-a i stalni predstavnik UNDP-a u Crnoj Gori Rastislav Vrbenski i vršilac dužnosti Šefa Misije OEBS-a u Crnoj Gori Valdemar Figaj.

Na sastanku će se diskutovati o budućim prioritetima i mogućnostima ENVSEC-a za region Jugoistočne Evrope, sa posebnim fokusom na smanjenje rizika po životnu sredinu i bezbijednost.

Sastanak će biti održan u hotelu Ramada, a otvoren je za predstavnike medija u periodu od 09.30 do 13.00 sati.


Ministarstvo održivog razvoja i turizma / Biro za odnose sa javnošću
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?