Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Žugić razgovarao sa direktorom „Luštica Development”: Ubrazanje realizacije projekta donijeće veliku korist ekonomiji Crne Gore

Objavljeno: 02.04.2014. 00:52 Autor: Ministarstvo finansija / Biro za odnose sa javnošću
Ministar finansija dr Radoje Žugić sastao se danas sa novim izvršnim direktorom Luštica Development Ihabom Kamelom

Direktor Kamel upoznao je ministra sa statusom projekta Luštica Bay, koji se odnosi na izgradnju turističkog kompleksa na poluostrvu Luštica, za koji su planirana ulaganja od oko milijardu eura, kao i sa planovima vezanim za ubrzanje aktivnosti u predstojećem periodu.

Po riječima Kamela, u toku je prva faza projekta, koja će biti okončana do 2017. godine, a koja podrazumijeva izgradnju hotelsko-rezidencijalnog naselja, marine i golf igrališta. Sada se privode kraju radovi na izgradnji apartmanskih zgrada, a biće intenzivirani i radovi na izgradnji marine, dok se početak radova na izgradnji hotela očekuje naredne godine.

Predstavnici Luštica Developmenta izrazili su zadovoljstvo saradnjom sa Ministarstvom finansija, posebno u rješavanju imovinskih pitanja, i istakli da nema otvorenih pitanja koja bi mogla usporiti realizaciju projekta. 

Ministar Žugić je izrazio zadovoljstvo ubrzanjem dinamike projekta, čija će realizacija, nesumnjivo, značajno obogatiti turističku ponudu Crne Gore i doprinijeti pozicioniranju zemlje kao turističke destinacije visoke klase.

„Vlada Crne Gore i Luštica Development imaju zajednički interes da se projekat uspješno realizuje“ istakao je ministar Žugić, objašnjavajući da će se njegovi direktni efekti ogledati u rastu zaposlenosti i budžetskih prihoda i dinamičnijim stopama rasta crnogoske ekonomije, dok će se istovremeno postići i niz indirektnih efekata, prvenstveno u vidu privlačenja novih investitora. 

Imajući u vidu prethodno, ministar je izrazio punu spremnost Vlade Crne Gore da ovom respektabilnom investitoru pruži svu neophodnu podršku, te da Ministrastvo finansija bude aktivan učesnik u rješavanju svih otvorenih pitanja koja se mogu pojaviti u toku realizacije projekta.

Ugovor o zakupu i izgradnji, sklopljen između Vlade Crne Gore, Opštine Tivat i Luštica Development stupio je na snagu decembra 2013. godine, nakon što su ispunjeni svi preduslovi, tako da su počeli da teku precizirani rokovi za realizaciju investicione obaveze.

Ministarstvo finansija / Biro za odnose sa javnošću
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?