Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Gvozdenović u Bakuu razgovarao sa predsjednikom Azerbejdžana Alijevim: Projekat Portonovi povezuje dvije zemlje i njihove ekonomije

Ministar Branimir Gvozdenović, koji predvodi crnogorsku delegaciju na sajmu turizma u Bakuu, susreo se na kratko sa predsjednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim, koji je tokom obilaska sajma posjetio crnogorski štand.

Tokom susreta ocijenjeno je da je projekat Portonovi u Kumboru ključni projekat koji povezuje dvije zemlje i njihove ekonomije i koji će imati značajne benefite po crnogorsku ekonomiju. Sagovornici su razmijenili informacije o dosadašnjim aktivnostima na tom projektu i dinamici njegove realizacije, uz konstataciju da je projekat unio dodatnu energiju i dao pozitivan impuls realizaciji ostalih investicija u Crnoj Gori, naročito u Bokokotorskom zalivu. Osim ovog, značajno bi bilo i povezivanje projekata između juga i sjevera Crne Gore, što bi po ocjeni sagovornika bio dodatni kvalitet u razvoju investicija u Crnoj Gori.

Ministar Gvozdenović i predsjednik Alijev saglasili su se o potrebi daljeg razvoja saradnje dviju zemalja, kako kroz investicije, tako i kroz dinamičniju razmjenu turista.

Ministar Gvozdenović govoriće danas na 57. sjednici Regionalne komisije za Jugoistočnu Evropu Svjetske turističke organizacije UN. Tokom dana sastaće se i ministrom ekonomije i industrije Azerbejdžana Šahinom Mustafajevim, dok će investicioni potencijali Crne Gore biti predstavljeni na investicionom forumu, kome će prisustvovati renomirani investitori i biznismeni iz Azerbejdžana.

Ministarstvo održivog razvoja i turizma / Biro za odnose sa javnošću

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?