Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Produžena kampanja Budi odgovoran - Obezbijeđena sredstva i za uređenje Ćemovskog polja

Objavljeno: 11.04.2014. 18:49 Autor: Ministarstvo finansija/Biro za odnose sa javnošću
Kampanja „Budi odgovoran. Od tebe zavisi. Siva ekonomija 0%“, koja se realizuje u okviru projekta „Uključivanje građana u borbu protiv sive ekonomije“, biće produžena do kraja 2014. godine, odlučeno je na jučerašnjoj sjednici Vlade.

Od početka realizacije projekta građani su ukazali na preko 1.000 nepravilnosti iz oblasti neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno i kršenja potrošačkih prava, po osnovu kojih su inspekcijske službe izrekle preko 300.000 eura kazni. 

Po odluci Vlade, polovina tog iznosa, 150.000 eura, biće uloženo u tri projekta od opšteg društvenog značaja, koji su dobili najveći broj glasova i podršku građana. U pitanju su sljedeći projekti:

- Nabavka medicinske opreme za Institut za bolesti djece KCCG, 

- Opremanje i uređenje dnevnih centara za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju u Nikšiću, Cetinju i Plavu i 

- Uređenje Ćemovskog polja.

Potpisivanje ugovora za realizaciju navedenih projekata planirano je do kraja aprila, nakon finalizacije odgovarajuće pravne i projektne dokumentacije. 

Naredna investicija od opšteg društvenog značaja, u koju građani preusmjeravaju novac iz sive zone, je projekat rekonstrukcije Odjeljenja za psihogerijatriju Doma za stare u Risnu. 

Građani mogu ukazati na nepravilnosti iz oblasti sive ekonomije preko web sajta, Android i iOS aplikacije “Budi odgovoran”, kao i pozivanjem kol-centara Poreske uprave (19707) i Uprave za inspekcijske poslove (080 555 555). 

Projekat „Uključivanje građana u borbu protiv sive ekonomije“ sprovodi se u saradnji Vlade Crne Gore, Elektrotehničkog fakulteta u Podgorici i Kancelarije Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Podgorici.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?