Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Kavarić potpisaće u Briselu Sporazum o učešću CG u programu EU “Konkurentnost preduzeća i malih i srednjih preduzeća”

Objavljeno: 24.06.2014. 21:13 Autor: Ministarstvo ekonomije/Biro za odnose s javnošću
Ministar ekonomije dr Vladimir Kavarić boraviće sjutra u Briselu, gdje će sa potpredsjednikom Evropske komisije Antoniom Tajanijem potpisati Sporazum između Evropske unije i Crne Gore o učešću Crne Gore u programu Unije „Konkurentnost preduzeća i malih i srednjih preduzeća 2014-2020” (COSME).

Riječ je o programu sa budžetom od 2,3 milijarde eura u periodu 2014-2020, koji će u velikoj mjeri nastaviti aktivnosti iz ranijeg Programa za konkurentnost i inovacije (CIP) i bolje se usredsrediti na finansijske instrumente i podršku malim i srednjim preduzećima kroz Enterprise Europe Network (EEN), kao i aktivnosti u oblasti turizma, unaprjeđenje uslova za poslovanje u pogledu klastera, promociju preduzetništva i podsticanje preduzetničke kulture, internacionalizaciju malih i srednjih preduzeća i dr.

Zajedno sa programom Horizon 2020, COSME predstavlja nastavak aktivnosti koje su se u periodu 2007-2013. godine uspješno sprovodile kroz Program za preduzetništvo i inovacije (CIP/EIP). Kroz oba ova programa, malim i srednjim preduzećima će se omogućiti pristup finansijskim instrumentima, i to na način da će se kroz Horizon 2020 investirati u start-up i ranu fazu MSP, kao i u MSP koja su orijentisana na istraživanje i inovacije, a kroz COSME u MSP u fazi rasta.

COSME program ima za cilj da unaprijedi konkurentnost i održivost MSP, hrabreći preduzetničku kulturu i promovišući rast i razvoj sektora MSP.

Ministarstvo ekonomije/Biro za odnose s javnošću
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?