Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Organizovanje vježbe „Otmica vazduhoplova na aerodromu Podgorica“

Nacionalni odbor za bezbjednost vazdušnog saobraćaja organizovaće u utorak, 11. novembra 2014. godine, drugu po redu vježbu „Otmica vazduhoplova na aerodromu Podgorica“. U vježbi će učestvovati nadležne institucije iz oblasti vazduhoplovstva, a rezultati vježbe biće prezentirani i relevantnim tijelima Evropske komisije i Evropskoj konferenciji za civilno vazduhoplovstvo.

Cilj vježbe je uvježbavanje i provjera sistema obavještavanja i koordinacije aktivnosti između nadležnih organa i institucija, provjera kvaliteta zakonske regulative, planova i procedura u slučaju otmice, kao i testiranje objekata/opreme za krizni menadžment i aerodromskog centra za krizne situacije.

Vježba će biti sprovedena na Aerodromu Podgorica od 10.00 - 12.30 sati.

Nakon vježbe, u 13.00 sati biće organizovana konferencija za novinare, na kojoj će govoriti ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović, predsjednica Nacionalnog odbora za bezbjednost vazdušnog saobraćaja Mirel Radić Ljubisavljević, direktor Agencije za civilno vazduhoplovstvo Dragan Đurović i generalni direktor Direktorata za vanredne situacije u Ministarstvu unutrašnjih poslova Mirsad Mulić.


Ministarstvo saobraćaja i pomorstva / Biro za odnose s javnošću
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?