Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Kavarić sa predstavnicima Konfindustrije: Zainteresovanost za investiranje i zadovoljstvo investicionim okvirom

Objavljeno: 19.11.2014. 18:33 Autor: Ministarstvo ekonomije/Biro za odnose s javnošću
Najveća italijanska organizacija poslodavaca Confindustria planira da uskoro otvori svoju kancelariju u Crnoj Gori, saopštili su predstavnici ove organizacije na sastanku sa ministrom ekonomije dr Vladimirom Kavarićem, koji je danas održan u Rimu.

Predsjednik italijanske organizacije poslodavaca Confindustria Đorđo Skvinzi informisao je crnogorsku delegaciju da je planirano otvaranje njihove kancelarije u Crnoj Gori, izražavajući zainteresovanost za investiranje u našu državu i zadovoljstvo investicionim okvirom. Oni su obavijestili ministra Kavarića da planiraju u februaru da organizuju konferenciju u Crnoj Gori, na temu infrastruktura i energetika.

Pozdravivši ideju za otvaranje kancelarije i planove za konferenciju početkom sljedeće godine, ministar Kavarić je predstavio investicioni okvir u Crnoj Gori, sa posebnim osvrtom na italijanske investicije.

Ministar Kavarić će danas učestvovati na konferenciji „Izgradnja Euro-mediteranskog energetskog mosta: strateška važnost Euro-mediteranske gasne i elektro mreže u kontekstu energetske sigurnosti”. Delagacija koju predvodi ministar Kavarić boravi u Rimu na poziv ministra za ekonomski razvoj Italije Federike Guidi i evropskog komesara za energetiku Gintera Otingera.

Jedna od tema konferencije biće regionalna saradnja u oblasti proizvodnje i snabdijevanja gasom i razvoj regije Mediterana kao gasnog čvorišta regiona. Razgovaraće se i o proizvodnji i prometu električne energije, naročito unapređenju elektro mreže i uključivanju zemalja Mediterana u regionalno i evropsko energetsko tržište. 

Na marginama konferencije ministar Kavarić će imati niz bilateralnih susreta, prije svega sa domaćinom konferencije, ministrom za ekonomski razvoj Italije Federikom Guidi. Na sastanku će posebno biti riječi o saradnji dvije zemlje u oblasti energetike, o realizaciji zajedničkog projekta koji je od izuzetne važnosti kako za region Mediteran, tako i za EU, posebno u svjetlu umrežavanja tržišta i stvaranja kvalitetne prenosne infrastrukture.

Tokom boravka u Rimu ministar Kavarić će održati sastanak i sa predstavnicima italijanske kompanije Terna.

Ministarstvo ekonomije/Biro za odnose s javnošću
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?