Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Susret Lukšić - Nelson: Značaj podrške EBRD u realizaciji regionalnih infrastrukturnih projekata

Podrška EBRD planovima Crne Gore u narednom periodu, posebno u realizaciji regionalnih infrastrukturnih projekata i razvoju malih i srednjih preduzeća, je veoma značajna, imajući u vidu da je jačanje ekonomije jedan od prioriteta Vlade i neophodan uslov za kvalitetniji i brži razvoj društva - ocijenio je potpredsjendik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić u razgovoru sa potpredsjednicom Evropske banke za obnovu i razvoj Betsi Nelson.

Potredsjednik Lukšić je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa EBRD, osvrnuvši se i na ulogu te finansijske institucije i modalitete njene buduće saradnje sa Crnom Gorom u podsticanju regionalne saradnje i jačem infrastrukturnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana. Lukšić je, u tom kontekstu, ukazao na neodvojivost ekonomskog upravljanja od vladavine prava i jačanja administrativnih kapaciteta, istakavši da fokus Vladinih aktivnosti ostaje upravo u ovim oblastima. Lukšić je podsjetio da se ti prioriteti poklapaju sa dinamikom evropskog i evroatlantskog puta Crne Gore, i naglasio da sve aktivnosti i reforme koje se sprovode imaju za cilj da obezbijede trajnu stabilnost i održivi razvoj društva.

Nelson je kazala da je tokom trodnevne posjete Crnoj Gori imala priliku da vidi značajne rezultate koje Crna Gora postiže u sprovođenje reformi i ispunjavanju obaveza iz pregovaračkog procesa, ocijenivši da je u dosadašnjem periodu ostvaren vidan napredak.

Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija/Biro za odnose s javnošću

 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?